728×90 caixa onti estiu

Ontinyent augmenta un 32% les ajudes al seu III Pla de Rehabilitació d’Immobles

L’Ajuntament d’Ontinyent ha augmentat un 32% les ajudes previstes al seu III Pla de Rehabilitació d’Immobles per tal d’atendre totes i cadascuna de les sol·licituds rebudes que s’ajustaven a les bases. Aquest pla, amb el que el Govern d’Ontinyent pretén ajudar a les persones, conservar el patrimoni i promoure l’activitat econòmica a través de la rehabilitació d’immobles al casc històric, passa per tant dels 120.000 euros pressupostats inicialment a 158.257, quantitat de la que es beneficiaran 28 famílies, comerços i associacions locals.

La coordinadora de Territori i 1ª tinent d’alcalde, Rebeca Torró, presidia el passat dijous la Comissió d’Avaluació del Programa d’Ajudes a la Rehabilitació d’Immobles 2015, que aprovava el llistat dels beneficiaris i el repartiment de les ajudes, que obtenen en tots els casos el màxim subvencionable, que és de 15.000 euros o el 50% del pressupost de l’obra.

Torró destacava l’esforç del consistori per tal que tots els sol·licitants que s’ajustaven a les bases foren recolzats per l’Ajuntament: “tenim molt clar que davant el problema del deteriorament dels casc antics les administracions han d’actuar de manera clara, concisa i contundent, amb propostes concretes com aquesta. Evidentment un ajuntament per sí sol no pot fer actuacions a gran escala en esta matèria, però anem a seguir treballant en tot allò que estiga a la nostra mà”, assenyalava.

En aquest sentit, Torró recordava que el Govern que lidera Jorge Rodríguez ha tingut primer moment ha mostrat una clara sensibilitat pel patrimoni de la ciutat i el seu casc històric, i per això ha actuat des de tres vessants: les obres públiques realitzades als barris (que van acumulat més de dos milions d’euros durant la passada legislatura al Poble Nou i La Vila); accions d’esponjament i enderrocs en habitatges en molt mal estat, a les quals s’ha dedicat ja més de 300.000 euros; i aquest Pla d’Ajudes a la Rehabilitació que amb esta tercera edició supera ja els 70 beneficiaris en 3 anys.

Torró destacava també que aquestes ajudes municipals “van a ser beneficioses no sols per a les famílies amb immobles que requereixen actuacions i no tenen fons suficients; sinó també per a promoure l’activitat econòmica, ja que estos treballs poden beneficiar a diferents sectors com obrers, fusters, arquitectes tècnics, pintors, etc.” Entre els beneficiaris també hi ha comerços i vàries comunitats de veïns que van a col·locar ascensors per adaptar els seus edificis, “el que és altament positiu per afavorir que les vivendes estiguen ocupades, perquè no sols es tracta d’animar a la gent a  conservar les vivendes sinó també a habitar-les, perquè a la llarga evitarem tenir carrers deteriorats i amb perills”, assenyalava.

Aquesta mesura del Govern d’Ontinyent s’afegeix a altres que també beneficien les millores als habitatges, com la bonificació del 95% del de les llicencies d’obra a totes les obres de fins a 60.000 euros, una acció empresa gràcies a la revisió d’ordenances realitzada en 2012. La regidora de Territori convidava als veïns i veïnes “a apostar per les nostres zones històriques; l’Ajuntament va a seguir fent-ho”, concloïa.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Dalmau afirma que la sostenibilitat en habitatge passa per la rehabilitació

Aposta per lluitar contra el despoblament a través del condicionament dels habitatges amb ajuda institucional