fira 728×90
Home > Cultura > El centre cultural caixa ontinyent acull la presentació del projecte “llançadora”

El centre cultural caixa ontinyent acull la presentació del projecte “llançadora”

És un projecte innovador, de l’Institut Jaume I amb el patrocini de l’obra social de Caixa Ontinyent, per a la construcció d’un vehicle de competició en la internacional “Shell Eco Marathon”.

El projecte conjuga formació, investigació, esport i aplicació de tecnologies dirigides al desenrotllament sostenible.

El Centre Cultural Caixa Ontinyent ha acollit este matí la presentació de “LLançadora”, un projecte educatiu de l’Institut Jaume I d’Ontinyent, pel que ha construït un vehicle que participa en la competició internacional “Shell Eco Marathon”, amb l’objectiu d’obtindre el millor rendiment en velocitat i recorregut sobre consum de combustible, és a dir, contribuir a un desenrotllament més sostenible per mitjà de la investigació i aplicació de noves tecnologies.

El projecte està patrocinat principalment per l’Obra Social de Caixa Ontinyent, i conta també amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent, de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, i d’empreses privades com Suministros Navarro, Automóviles La Vall, Tacome i Radikal Bike.

En l’acte de presentació han estat presents, entre altres, el Director de l’Institut, Francisco Ivars, el Responsable del projecte, Manuel Gramage, el President de Caixa Ontinyent, Rafael Soriano, l’Alcalde de la ciutat, Jorge Rodriguez, i el President de la Mancomunitat, Filiberto Tortosa.

Tal com ha explicat Manuel Gramage, l’objectiu era construir un vehicle de competició que realitzara el major recorregut possible amb el menor cost de combustible. “Està enfocat al desenrotllament i completa formació dels alumnes, amb l’al·licient de poder posar a prova tot allò que s’ha aprés en una competició a nivell internacional. És un projecte innovador que integra valors associats al desenrotllament sostenible: protecció del medi ambient, control de l’energia, reconeixement de la diversitat individual i cultural, i desenrotllament i control d’una empresa” ha afegit.

Per la seua banda, el President de Caixa Ontinyent, Rafael Soriano, ha destacat la importància de la iniciativa per la seua singularitat i pel repte de continuïtat i de millora constant en què es conjuguen factors educatius, tecnològics, d’investigació, mediambientals i esportius.

323 Kms. amb 1 litre de bioetanol

“Llançadora” utilitza com a combustible el bioetanol, sent capaç de recórrer 333 Km. amb un consum d’un litre, marca que ha obtingut en la última carrera de la “Solar Race 2011”, en la qual, a més, va superar amb èxit els exigents paràmetres físics, mecànics i de seguretat. Un resultat que anima a evolucionar el vehicle i incorporar noves millores per a pròximes competicions.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Ontinyent contractarà 18 desempleats amb l’ajuda del Consell per pal·liar els efectes de la DANA

Les accions impulsades per l’Ajuntament han permès crear 311 llocs de treball directes als últims quatre anys a Ontinyent