19/07/2024 - 8:13
Més

  La modificació del projecte de restauració de la muralla d’Ontinyent permetrà emular el “passeig de guarda” medieval

  Altres notícies

  La modificació del projecte de restauració de la muralla Nord d’Ontinyent permetrà emular el “Passeig de guarda” medieval, una via no contemplada inicialment a l’obra i que podrà tenir usos turístics. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, visitava estos dies les obres que estan tenint lloc al barri de La Vila, on l’equip redactor del projecte de l’obra donava detalls al primer edil sobre les obres ja efectuades dins d’aquest projecte en execució des de la passada tardor. Aquest projecte va a ser modificat per adaptar-lo a les troballes sorgides, relatives a l’aparició de les restes d’un torreó, les característiques de la muralla i les terres de la zona, amb un cost que augmentarà de 2 a 2’5 milions la inversió necessària, dels quals prop de 1 milió és aportat pel Govern d’Espanya.

  Jorge Rodríguez explicava que aquesta “és possiblement l’obra més complexa de la legislatura, que s’ha de revisar ara perquè les troballes sorgides així ho fan necessari. Una actuació que amb estos canvis tindrà més valor, i que és important en tres aspectes: millorarà l’accesibilitat al barri amb l’ascensor que va a crear-se des del pàrking de Tortosa i Delgado; suposa un nou pas endavant en la recuperació del patrimoni i ens permet també reforçar els atractius turístics del barri de La Vila”, manifestava.

  L’arquitecte redactor del projecte, Miguel Del Rey, explicava que “en iniciar les obres -en la tardor de 2021- no teniem els detalls que motiven ara el modificat d’obra en el que estem treballant, degut a l’aparició de les restes d’un torreó medieval; a les comprovacions dels arqueòlegs sobre la muralla, que per la pressió dels terrenys adjacents ha perdut el seu centre d’equilibri en alguns trams; i a les característiques d’estos terrenys i la seua estabilitat”.

  Del Rey subratllava que “és una actuació complexa, que s’ha d’executar amb molta cura”, i explicava que mentre es treballa en el modificat que permetrà crear el pas de ronda que comunicarà els dos extrems de la muralla, “no s’està parant d’actuar als trams que no es veuen afectats pel modificat. S’estan estabilitzant terrenys, reforçant punts com l’interior del pati de la Casa Barberà i creant un sistema de rampes integrat en un espai estem tractant que s’aproxime el màxim possible a allò que va ser la muralla al seu dia”, explicava.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -