28/02/2024 - 22:26
Més

  Les obres de restauració del Pont Vell d’Ontinyent recuperen els bancals adjacents a l’antic molí

  Altres notícies

  Les obres de restauració del Pont Vell d’Ontinyent han permés recuperar els bancals adjacents a l’antic molí de la torre albarrana del pont, situada a la part que dóna al barri de Sant Rafel. L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, visitava estos dies l’actuació, que encara la seua recta final amb les intervencions previstes a la part superior de l’emblemàtic pont datat en 1501.

  Jorge Rodríguez incidia en què “la recuperació del patrimoni és una dels objectius marcats pel Govern d’Ontinyent, i les obres del Pont Vell són una fita significativa en aquest sentit, que dignifiquen i ajuden a conservar un element patrimonial tan important com aquest”.
  El pont tenia problemes estètics però es va descobrir problemes estructurals que van obligar a fer una primera intervenció en 2019, treballs que s’han représ enguany unificant les tres fases restants previstes. El projecte va estar encomanat a l’Institut de Restauració del Patrimoni i Grup d’Investigació sobre paisatge i arquitectura rural de la Universitat Politècnica de València, amb una inversió de mig milió d’euros.

  Antonio Gallud, arquitecte del projecte i membre de l’Institut de Restauració del Patrimoni de la UPV, explicava que les obres van a bon ritme, i després de consolidar el pont, de “cosir” l’estructura amb la injecció de de barres de materials com fibra de carboni, i de traure a la llum tant la base de la torre albarrana com els antics bancals d’horta adjacents que s’havien perdut, “ara s’aborda la part final, de col·locació de tirants i anclatges, per a acabar en la consolidació de la coberta superior i el seu paviment”. Les obres es preveu que estiguen a punt a finals de 2022 o principis de 2023.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  L’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent iniciarà esta setmana la nova temporada al Teatre Echegaray

  El primer concert serà dissabte que ve dia dos de març a les 19.30 hores amb un concert amb obres de Falla, Turina, Rimski-Kórsakov i Ravel
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -