Els empresaris de la Vall i la Safor reivindiquen la finalització de l’autovia del Morquí a la Generalitat

0

La seu de la Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida (COEVAL), situada a Ontinyent, ha sigut el lloc escollit per COEVAL i la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor (FAES) per a dur a terme una reunió de treball empresarial en la qual els representants de FAES van conéixer i felicitar al nou president de COEVAL, Javier Cabedo, i van agrair la bona relació mantinguda entre ambdues entitats durant la presidència de Rafael Pla. Es va acordar impulsar la cooperació entre ambdues associacions empresarials multisectorials i comarcals per a avançar en solucions referides a temes d’interés comú que ajuden a vertebrar tots dos territoris i la Comunitat Valenciana. Per part de FAES van participar en la reunió el seu president, Rafael Juan i el vicepresident de FAES i president del Cercle d’Economia de la Safor, Ramón Soler. Per part de COEVAL, a més dels citats va participar també Vicente Donat, secretari general de COEVAL.

En concret s’ha acordat que FAES i COEVAL unisquen les seues forces per a reivindicar davant la Generalitat la finalització de l’autovia del Morquí, via de comunicació que uneix la Vall d’Albaida i la Safor i que és una infraestructura essencial per al desenvolupament econòmic i social de tots dos territoris i de la Comunitat Valenciana, en ser una via de comunicació del litoral valencià amb Madrid.

La reivindicació de FAES i COEVAL compta amb el suport de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), que en el seu recent informe sobre les infraestructures que necessita la Comunitat Valenciana inclou expressament la prolongació de l’Autovia CV60 (Gandia-El Morquí), en el tram Terrateig-enllaç A7.

FAES i COEVAL esperen que la Generalitat s’implique definitivament en la finalització d’aquest important tram d’autovia que és de la seua competència, ja que amb la millora de les comunicacions es vertebra amb fets el territori i s’impulsa l’activitat econòmica de comarques que estan equidistants dels ports i aeroports de València i Alacant i amb una ubicació estratègica privilegiada, però que veuen llastrada la seua competitivitat per comptar amb infraestructures incompletes com aquesta, malgrat la demanda històrica de la seua finalització. FAES i COEVAL consideren que la Generalitat ha de donar a escala pressupostària un pas endavant que faça possible la finalització de l’autovia del Morquí, eix vertebrador de la Comunitat Valenciana i que obri noves oportunitats de desenvolupament econòmic per a la Vall d’Albaida, la Safor i la Comunitat Valenciana.

Finalment, FAES i COEVAL es posen a la disposició de la Generalitat per a treballar conjuntament amb l’Administració Autonòmica en l’esperada solució que permeta completar l’autovia del Morquí.

Font: COEVAL i FAES