S’amplia en 500 places l’estacionament públic d’Ontinyent

L’ampliació en 500 places d’estacionament públic en 5 zones d’Ontinyent per part de l’Ajuntament a l’últim any, permet a la ciutat superar per primera volta les 8000 places publiques gratuïtes d’estacionament en l’àmbit urbà. El regidor coordinador de Territori, Jaime Peris, explicava que “facilitar l’estacionament no sols és una demanda ciutadana expressada al procés Ontinyent Participa, sinó que també és un recolzament a la projecció de la nostra com una ciutat d’atracció on siga còmode acudir des d’altres municipis a visitar-nos i fer compres als nostres comerços i establiments”, assenyalava.

Així, al marc del Pla de Millora, Adequació i Ampliació d’Aparcaments Públics Provisionals posat en marxa pel govern ontinyentí, i atenent la demanda ciutadana de majors i millors zones d’estacionament expresada al procés “Ontinyent Participa”, el consistori ha creat i delimitat estacionaments als diferents barris durant l’últim any: un nou aparcament municipal de 140 places a l’antic solar de l’antiga fàbrica de Paduana (Sant Josep); creat un nou parking de 145 places al solar adjunt al col•legi Martínez Valls (Sant Josep); asfaltat i delimitat de 95 places al carrer Lluis Colomer (Sant Rafel) ; i també a les zones d’estacionament dels carrers Joan Coromines (50), i Vicent Lluis Montés Penadés (61), totes al barri del Llombo.

Afegint les noves places regulades no contemplades a les 8864 places quantificades al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible presentat en 2016, la ciutat ja supera amplament les 9000 places publiques, de les que més de 8000 són gratuïtes (400 són d’ORA i 600 es troben al Centre Comercial El Teler), el que representa més del 50% del parc de vehicles local.

Peris recordava que “en molts casos són descampats que han estat durant anys en mal estat perquè és tractava espais pendents d’urbanitzar-se i edificar-se”. L’execució d’estos projectes forma part d’una estratègia del govern municipal d’activar espais en desús, el conegut com a “urbanisme del mentrestant”, amb el qual, assenyalava, “volem donar resposta a les peticions ciutadanes en un context on el temps que passa entre la redacció dels plans urbanístics i la seua execució efectiva pot eternitzar-se”.

Peris, afegia que amb la posada en marxa de nous aparcaments s’aconsegueix contrarrestar allò que els especialistes defineixen com a “tràfic d’agitació”: entre el 15% i el 30% del trànsit rodat total està provocat per conductors que peguen voltes per a trobar un lloc per estacionar. “Reduint aquest fenòmen, reduim les congestions, l’emissió de gasos contaminants i la contaminació acústica, la pèrdua de temps o l’augment de l’estrès als conductors”, assenyalava.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Comerç In presenta la setmana exprés de rebaixes en prop de 30 establiments

L’associació de comerciants Comerç In d’Ontinyent ha previst una setmana exprés amb rebaixes de fins …