29/02/2024 - 0:37
Més

  L’AVL formarà part del jurat del 23é Premi de Literatura Eròtica

  Altres notícies

  L’Acadèmia Valenciana de la Llengua formarà part del jurat del 23é Premi de Literatura Eròtica de la Vall d’Albaida encetarà la col·laboració amb la presència del seu president, Ramon Ferrer. Per al conseller de Cultura, Fede Vidal, «Que l’autoritat normativa del valencià col·labore és un reconeixement a un premi manté viva en la nostra llengua una temàtica literària tan singular». Per la seua banda, Ramon Ferrer, president de l’AVL, ha declarat que és una «obligació de la institució normativa participa i estar present en este certamen literari on el valencià té una presència tan important».

  Ferrer se suma al jurat com a delegat del president i se suma així a Josep Andrés per la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del valencià; Àngel Cano a proposta de l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida; Mariló Álvarez per Bromera; i Josepa Sopeña, guanyadora de l’última convocatòria amb Demana-m’ho així i et diré que sí. Com assenyala Vidal «un jurat equilibrat i representatiu de les institucions que més efectivament treballen per la normalitat cultural i lingüística a la comarca i al país».

  Al llarg de les 22 edicions un centenar de persones han format part del jurat entre els quals destaquen escriptors com Ferran Torrent, Isabel-Clara Simó, Josep Piera, Carme Riera, Pasqual Alapont, Maria de la Pau Janer o Francesc Bodí; periodistes com Rosa Solbes, Martí Domínguez o Emili Piera; o el director de cinema José Luís García Berlanga.

  El Premi de Literatura Eròtica La Vall d’Albaida és l’únic guardó a Espanya en la seua temàtica convocat per una institució pública. Enguany són 13 les obres que aspiren als 4.000 euros de premi i la publicació en la col·lecció “L’eclèctica” de Bromera. La dotació econòmica i la singularitat l’han convertit en una de les principals convocatòries literàries valencianes. És, a més, un dels principals esdeveniments culturals impulsats des de la la Mancomunitat i dels que compten amb una major rellevància pública.

  Font: Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  L’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent iniciarà esta setmana la nova temporada al Teatre Echegaray

  El primer concert serà dissabte que ve dia dos de març a les 19.30 hores amb un concert amb obres de Falla, Turina, Rimski-Kórsakov i Ravel
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -