La Plataforma per la Reindustrialització Territorial (COEVAL – FEDAC – IBIAE) han celebrat una reunió de treball en la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Alcoi, amb diversos temes de vital importància per a les empreses de les comarques centrals.

En primer lloc, la Plataforma per la Reindustrialització Territorialha fet arribar a la Generalitat Valenciana la profunda preocupació que li produeix la necessitat de millores per raons de seguretat viària i que uneix les comarques de la Foia de Castalla, l’Alcoià-El Comtat i la Vall d´Albaida amb La Safor.

El desgraciat accident mortal registrat el passat cap de setmana en aquesta carretera no fa més que justificar la necessitat de revisar i completar els trams que no són d’autovia i que tenen molt poca visibilitat. És aquesta una reivindicació històrica i periòdica que no es resol amb el pas dels anys, encara que ara té en marxa un important projecte de millores per part de la Generalitat que s’espera siga prompte una realitat. Una iniciativa que recolza també de manera categòrica la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis d’Alcoi.

Preus de matèries primes

Per altra banda, també amb el suport de Cambra Alcoi, la Plataforma per a la Reindustrialització Territorial (COEVAL-FEDAC-IBIAE) manifesta la inquietud de les empreses, especialment per a les menudes i mitjanes empreses (PIMES) del territori, referent a l’exagerat augment del preu de les matèries primeres per a la indústria i altres sectors i els cada vegada més complexos problemes als quals s’han d’enfrontar per a aconseguir aqueixes matèries dins del termini i en la forma escaient.

La Plataforma, a més de plantejar la qüestió dels preus, posarà sobre la taula de les autoritats responsables la necessitat de trobar sistemes i eines que faciliten l’accés a la informació dels preus de les matèries primeres.

És el del preu d’aquests components un assumpte molt preocupant per a l’empresariat de les Comarques, eminentment industrial i que, en el cas de les PIMES, pot alterar de manera més que significativa la rendibilitat dels seus processos de producció, ja que a més han de fer front a l’elevat cost de la factura energètica.