Dalmau destaca la inversió de la Generalitat per a impulsar la regeneració urbana

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha visitat les obres que s’estan desenvolupant dins de l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) del barri de la Vila i el centre històric El Raval d’Ontinyent. Allí ha destacat l’esforç del Consell per impulsar “la regeneració urbana d’aquest municipi en el qual en huit anys s’invertiran 13 milions d’euros”.

Martínez Dalmau ha destacat que Ontinyent és un “municipi modèlic” i en aqueix sentit ha explicat l'”aposta ferma de la Generalitat” per ell. Els 13 milions d’euros que s’invertiran suposaran “la transformació del poble mitjançant la col·laboració institucional”.

En la visita, el vicepresident ha estat acompanyat per l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, la directora general d’Habitatge i Regeneració Urbana, Elena Azcárraga, i el director general de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), Alberto Aznar.

El ARRU de la Vila i El Rabal s’inclou en el Pla Estatal de Foment de lloguer d’habitatges, rehabilitació edificatòria i regeneració i renovació urbanes. El cost total de les actuacions aconsegueixen un inversió total de 2.263.928 euros, aportats pel Ministeri, la Generalitat, el Consistori d’Ontinyent i els particulars. La subvenció establida per a l’exercici 2019 és de 684.916 euros, dels quals el Ministeri de Foment aporta 474.816 euros i la Generalitat, 210.000 euros.

Les obres consisteixen en l’edificació de sis habitatges amb qualificació energètica tipus ‘B’, en substitució d’unes altres prèviament demolides en el barri de la Vila i el centre històric-Raval per trobar-se en un elevat estat de deterioració. D’aquesta manera, l’actuació contempla les obres de demolició, construcció de nous habitatges i la reurbanització necessària, així com l’execució d’un programa de reallotjament i les funcions de gestió tècnica i informació necessària a realitzar a través d’un equip tècnic de gestió.

A més, inclou la rehabilitació de 74 habitatges juntament amb les obres de recuperació d’elements estructurals de l’edifici, d’accessibilitat, d’adequació d’elements comuns i d’habitabilitat dels immobles.

D’altra banda, recentment també s’ha aprovat el desenvolupament d’un altre ARRU a Ontinyent, amb una inversió d’1.971.000 euros, dels quals 1.620.000 els aporta el Ministeri de Foment i 351.000, la Generalitat.

Les actuacions es durà a terme en immobles dels barris de la Vila i Poble Nou-Raval, en aquest cas en habitatges situats en les zones de Sant Antoni i el sud-est de Santo Domingo. L’ajuda permetrà fer treballs d’edificació en 30 habitatges i de rehabilitació en altres 42.

Habitatges de CriteriaCaixa

En la reunió mantinguda entre els representants de la Generalitat i l’Ajuntament s’ha analitzat el Pla de regeneració i emergència habitacional després de la DANA.

Martínez Dalmau ha recordat que la primera visita que va fer a Ontinyent com a vicepresident segon va ser després del pas de la DANA. En ella, els representants municipals van demanar declarar l’emergència habitacional. “Això ja s’ha fet i hem posat a la disposició de l’Ajuntament 24 cases a partir del conveni amb CriteriaCaixa per a la gent que tinga necessitat d’accedir a un sostre i que tingues dificultats per a fer-lo”.

De la mateixa manera, ha explicat que també “s’ha rehabilitat habitatges del parc públic de la Generalitat a Ontinyent, de tal forma que aquest municipi i uns altres de la comarca es beneficiaran de les mesures adoptades en el marc de la postemergència”. Finalment, s’ha compromés a continuar treballant per aquest municipi i a buscar una solució al problema de Cantarería.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Ix a licitació l’organització i distribució de les instal·lacions de la Fira de Novembre

L’Ajuntament d’Ontinyent ha tret a licitació la gestió, organització i distribució de les instal·lacions, atraccions …