La Comissió de Patrimoni d’Ontinyent donava en la seua última reunió el vistiplau al Projecte de modernització de l’edifici del Mercat Municipal i reordenació de l’espai exterior, que inclourà la creació al mercat d’una cafeteria i la dotació d’una escala mecànica per facilitar l’accés des de la Plaça de la Coronació. Es tracta d’una actuació pressupostada en 408.984 euros iva inclós que estarà cofinançada pel Fons Europeu Regional FEDER del programa EDUSI, i que ha estat redactat per l’arquitecte ontinyentí Ramón Esteve.

El regidor de Territori, Joan Sanchis, explicava que “la dotació d’una cafeteria al mercat serà un nou estímul per atraure visitants al mercat, mentre que l’escala mecànica potenciarà el trajecte a peu entre la Plaça de la Coronació i el Mercat, millorant la mobilitat de les persones usuàries per facilitar la incomoditat que puguen suposar les escales. L’objectiu d’estes accions són ajudar a la regeneració física, econòmica i social de l’entorn amb l’objectiu de millorar la cohesió social i la qualitat de vida de les persones, i especialment de col·lectius com ara les persones majors”, assenyalava.

Així, l’escala mecànica, que tindrà únicament sentit ascendent, ocuparà la meitat de l’actual ample de l’escala que uneix tots dos carrers; mentre que la cafeteria s’ubicarà a la part del mercat que dóna al sud-oest i al Carrer Puríssima. Podrà estar oberta quan el mercat estiga tancat, i tindrà accés tant des de l’exterior com des de l’interior. A més a més, el projecte contempla entre altres coses i la creació d’espais de convivència per afavorir la permanència i estada de la ciutadania i els transeünts. Després de passar per la Comissió de Patrimoni, el projecte passarà ara per la Junta de Govern, per tal d’iniciar posteriorment el procés de licitació de les obres, l’inici de les quals es preveu a mitjans del proper any 2022.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.