363.000 euros d’inversió en la millora de 13 camins amb l’ajuda del Ministeri de Política Territorial

0

L’Ajuntament d’Ontinyent ha obtingut una subvenció de 168.000 euros del Ministeri de Política Territorial del Govern d’Espanya per tal de continuar reparant els camins del terme afectats per la DANA de setembre de 2019 i la tempesta Gloria de gener d’enguany. Després dels desperfectes registrats en estos dos episodis, l’Ajuntament ha realitzat o gestionat accions de millora en 25 camins del terme, i va a seguir actuant als propers mesos en altres 13, per acumular obres en un total de 38 camins amb una inversió total de 1.363.000 euros.

El regidor de Territori, Joan Sanchis, que visitava les obres que s’estan executant en alguns d’estos camins junt al regidor de Serveis Municipals i Camins Rurals, Manuel Cuesta, destacava que “els efectes de la DANA i de la tempesta Glòria a Ontinyent van afectar prou als camins del terme. Des de l’Ajuntament ens vam posar en marxa amb la máxima celeritat per demanar subvencions a altres administracions i actuar quant abans. Amb l’ajuda principalment de la Generalitat Valenciana a través de l’empresa TRAGSA (809.608 euros) i la Direcció General de l’Aigua (228.668 euros) i ara també del Ministeri de Política Territorial (168.000 euros) hem aconseguit 1.227.000 euros en subvencions, de manera que l’aportació municipal ha quedat reduïda a uns 144.000 euros, aconseguint una posada a punt molt important dels camins del terme”, manifestava.

Manuel Cuesta posava de relleu la importancia dels camins en el dia a dia dels ontinyentins i ontinyentines, “ja que el disseminat que tenim és molt extens, i amb la situació viscuda amb la pandèmia són moltes les families que han optat per convertir la caseta en la seua residencia principal, amb l’increment d’ús d’estes vies que això comporta”, assenyalava. Si bé les obres de major calat ja estan finalitzades, “encara ens quedaven actuacions pendents que ara amb la subvenció del Govern d’Espaya anem a poder executar amb un menor cost per a l’Ajuntament”, afegia. Actuacions que s’executaran als propers sis mesos amb ajuda del Ministeri al Camí de Mossen Conca; Camí Fondo; Camí Vell de Bihar; Senda dels Cinc Germans; Camí de la Font Santa; Camí de la Farola; Camí Vell d’Alfafara; accés al Pont de l’Abellar i Camí de la Ponceta. A més a més, l’Ajuntament actuarà amb recursos propis al Camí Real de Gandia; Camí de la Font del Pla; Camí de la Vila Pesquera; Camí Vell d’Agullent i Camí Vell d’Agres.

Publicitat