22/06/2024 - 20:18
Més

  La Generalitat instal·la caixers automàtics en 4 municipis de la comarca

  Altres notícies

  La directora general de l’Agenda Valenciana Antidespoblament (Avant), Jeannette Segarra, ha assenyalat l’aposta decidida de la Generalitat per garantir l’atenció financera en els xicotets municipis amb la instal·lació de 276 caixers automàtics, dels quals ja s’han posat en marxa 41.

  Referent a això, Segarra ha assegurat que “la Generalitat és pionera en la lluita contra l’exclusió financera” i ha explicat que la Comunitat Valenciana ha sigut la primera comunitat autònoma “a establir un acord amb una entitat bancària com és CaixaBank per a la instal·lació de 135 caixers automàtics en 124 poblacions que no comptaven amb serveis bancaris bàsics, la qual cosa ha suposat una inversió per part del govern valencià de 7,8 milions d’euros”.

  Segarra ha destacat la importància d’aquesta mesura per a millorar la qualitat de vida de les persones i ha assegurat que cadascun d’aquests caixers suposa una inversió directa de la Generalitat de 58.000 euros en aquests municipis.

  Segons la directora general de Avant, encara que alguns ja estan en funcionament, els diferents caixers s’aniran activant gradualment “tan prompte com s’obtinguen les autoritzacions preceptives”. Dels 41 caixers que ja estan instal·lats 12 pertanyen a la província de Castelló, 27 a València i 2 a Alacant.

  Parala directora de Avant, aquesta és una mesura clau en la lluita contra la despoblació i ha assegurat que la discriminació és causa i conseqüència de la despoblació i per això, tal com ha recordat, la Presidència de la Generalitat va crear en 2019 l’Agenda Valenciana Antidespoblament (Avant) amb l’objectiu de revertir la situació d’abandó que ha patit gran part de l’interior d’aquesta Comunitat durant dècades i per a posar en marxa accions concretes per a la ciutadania com és la instal·lació d’aquests caixers automàtics.

  “La lluita contra l’exclusió financera és una prioritat per a aquest govern i en la pròxima primavera aquests caixers estaran instal·lats en tots els municipis que l’han sol·licitat”, ha manifestat.

  Així mateix, el Consell ha formalitzat recentment un acord amb la Societat Estatal de Correus i Telègrafs que permetrà ampliar aquesta xarxa de caixers automàtics, creada per la Generalitat, amb la incorporació d’altres 141 nous caixers vinculats a Correus.

  Formació en competències digitals

  En aquesta mateixa línia per a acabar amb l’exclusió financera, el Consell desenvoluparà un ambiciós Pla de Formació per a facilitar a les persones majors l’accés a eines digitals que els permeten realitzar específicament tràmits bancaris o administratius, entre altres. La iniciativa, coordinada per la Conselleria d’Hisenda, comptarà amb la supervisió de l’IVF i la Fundació d’Estudis Borsaris i Financers (FEBF).

  Així mateix, cal recordar que la direcció general de Avant, en col·laboració amb la Conselleria d’Innovació i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) va posar en marxa, en 2021, el programa ‘Ciutadania digital’. Aquest projecte per a lluitar contra la bretxa digital ha oferit diferents cursos de formació en competències digitals dels quals es van beneficiar més de 1.000 veïns i veïnes, de més de 65 anys, de municipis en risc de despoblació. El seu programa per a 2022 està ja en marxa.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Pepe Serna revalidat com a president d’ATEVAL per a una nova etapa de creixement

  En un acte ple de representants del món polític, empresarial i acadèmic, Pepe Serna ha estat revalidat com a...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -