Xiromita Trad Project s’acomiada dels escenaris al Teatre Echegaray d’Ontinyent

0

Xiromita Trad Project s’acomiada dissabte dels escenaris al Teatre Echegaray d’Ontinyent. El seu impulsor, el dolçainer d’Obrint Pas Miquel Gironés, presentarà un espectacle intens i carregat d’emocions al seu poble d’origen.

Xiromita Trad Project farà un últim concert el pròxim dissabte, 21 d’octubre a les 19 hores, al Teatre Echegaray d’Ontinyent. Serà un espectacle intens i amb una forta càrrega emotiva que permetrà escoltar les veus i sonoritats de músics tan arrelats a la terra com són Miquel Gironés (xirimita i dolçaina), Rafa Arnal (veu), Miquel Gil (veus i guitarra), Toni Porcar (guitarra flamenca), Abel Garcia (viola de roda i cordes mediterrànies), Gusmà Gil (baix) i Victor Traves (percussió).

No és casualitat que el darrer escenari de la gira siga el Teatre Echegaray d’Ontinyent, el poble d’origen de Miquel Gironés. L’epicentre de la seua inspiració naix, precisament, al cor de la Vall d’Albaida, entre sèquies mil·lenàries i vestigis moriscos. És a Ontinyent on brota part de la seua música i és ací on Xiromita Trad Project tancarà un cicle després d’un any presentant l’espectacle, observant la reacció del públic i adonant-se’n de la potencialitat que atresora un projecte que ha anat creixent a mesura que anava acumulant concerts i experiències.

Xiromita Trad Project és el resultat del treball de final de carrera realitzat pel dolçainer per a l’Escola Superior de Musica de Catalunya (ESMUC) i 35 representacions després s’ha transformat en un espectacle on la dolçaina i la saviesa popular són els protagonistes.

A hores d’ara Xiromita Trad Project ha passat per festivals com l’Etnofolk, el Feslloch, la Fira Mediterrània de Manresa i un bon grapat d’auditoris de reconegut prestigi com el Teatre Rialto de València i per descomptat, per les places del nostre territori demostrant que la música tradicional valenciana, i en concret aquest projecte, té el desig d’innovar i mostrar noves potencialitats.

El pròxim dissabte, 21 d’octubre a les 19 hores, Xiromita Trad Project dirà adéu en un marc incomparable, el Teatre Echegaray.

Font: Cercavila, Cultura de carrer