“Tancament perimetral” d’Elisabet Roig es proclama guanyadora en l’acte de lliurament del 27 Premi de Literatura Eròtica

0
“Tancament perimetral” d’Elisabet Roig es proclama guanyadora en l’acte de lliurament del 27 Premi de Literatura Eròtica

Anit la plaça de bous de Bocairent va acollir l’acte de lliurament del 27 Premi de Literatura Eròtica La Vall d’Albaida, organitzat pel departament de cultura de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida amb la col·laboració de l’Ajuntament de Bocairent.

La vetllada començava amb les rutes eròtiques a les 20.00 h pels carrers de Bocairent, amb sessió doble per la quantitat d’inscripcions. Després del sopar temàtic va començar una gala molt especial, ja que no s’havia pogut celebrar en el format habitual des d’abans de l’inici de la pandèmia.

Grans personalitats de la política i la cultura van acudir a la cita amb la literatura eròtica en valencià, únic certamen d’aquest gènere en la nostra llengua i organitzada per una entitat pública. En l’acte, diferents personalitats van remarcar les complicacions en la realització de l’entrega a causa de la pandèmia, però tots coincidien en la dedicació i bones pràctiques dutes a terme per totes les persones implicades perquè aquesta vetllada fóra possible. Entre altres assistents a la gala es trobaven Jaime Peris, Director General d’Alta Tecnologia, Inversions i infraestructura; Dolors Gimeno, diputada de les Mancomunitats; Josep Gregori d’Edicions Bromera; Jeannette Segarra de la FVMP; Paco Molina, Director de Presidència de la GVA; Víctor Mansanet, President de la Mancomunitat de la Valldigna; Joan Torró, president de l’IEVA; Roberto Granero, Vicepresident de la Mancomunitat de la Costera; Artur Ahuir, acadèmic de l’AVL i jurat d’aquest any, i com no, alcaldes, alcaldesses, regidors i regidors dels pobles de la Vall d’Albaida, així com Fede Vidal, Conseller de Cultura de la Mancomunitat, i Vicent Gomar, President de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida.

L’espectacle a càrrec d’Ad Libitum ens va representar amb molt d’humor el drama de trobar parella en pandèmia i com enrevessades poden ser les situacions derivades de les aplicacions de cites. A més, vam poder gaudir de música en directe amb versions de cançons molt sensuals, íntimes i atrevides de Pau Alabajos, Andreu Valor i Orxata Sound System, que van acompanyar la nit i la van fer encara més idíl·lica.

Cap al final de la gala, era el moment de conéixer el guanyador o guanyadora del guardó, però abans, Isabel i Miquel, els presentadors, van fer pujar a l’escenari Vicent Sanz, guanyador de l’edició passada amb l’obra “No puc viure sense tu”, ja que l’any passat no es va poder celebrar un acte de lliurament habitual. L’escriptor confessava la seua emoció i desig perquè se seguisca donant suport a la literatura i la cultura per part de totes i tots, també per part de les administracions públiques.

Finalment vam conéixer la guanyadora d’aquest any, Elisabet Roig de València per la seua obra “Tancament perimetral”. L’escriptora va recollir el guardó desvelant-nos alguns detalls del seu relat que va deixar a totes i tots els assistents amb moltes ganes de poder llegir-lo i gaudir-lo. Un retrat íntim d’una dona que pateix un tancament i que en ell va descobrint a poc a poc altres indrets ocults de la seua vida i la seua sexualitat.

Elisabet Roig és escriptora i editora de llibre de text i de literatura infantil i juvenil. Va estudiar Filologia i també ha treballat com a bibliotecària i llibretera. Actualment viu a València i sempre que pot dedica temps a fer allò que més li agrada: inventar històries. Ha publicat novel·les infantils i juvenils, i a més, ha guanyat diversos premis com el Premi de Narrativa Enric Lluch. També aquest any ha rebut una menció d’honor en un premi de novel·la romàntica en castellà.

Elisabet Roig ha dedicat un temps a experimentar molt i a provar altres gèneres, aportant una mirada distinta en un gènere com l’eròtic, diferent de l’habitual, ja que sol tindre una clara influència masculina. Ella ens parla de les sensacions i emocions d’una dona, que es deixa portar pel que ella vol, pels seus desitjos amb un punt de vista terrenal.

“La vida ens ha canviat a totes i tots, no es pot tornar a viure igual”, comentava l’escriptora, “viure d’una manera tan interior ha produït un canvi en nosaltres i ens ha donat espai per pensar en allò que volem”.

Elisabet seguirà experimentant i ja duu entre mans altres projectes nous. Des de la Mancomunitat li desitgem la millor de les sorts, que de segur no li caldran amb el seu talent i dedicació.

L’escriptora, que se sent molt satisfeta per haver guanyat aquest premi únic en la nostra llengua, ja forma part de l’elenc de guanyadores i guanyadors que va començar l’any 1993.

Els altres 3 finalistes d’aquest any són Rafael Renier per “Penjim, penjam”, Lourdes Toledo Lorente per “Confesse que m’agrada” i Víctor Garné Miravete per “Més enllà de la finestra”.

Les més de 100 persones assistents van poder endur-se a casa l’obra guanyadora en 2018 “L’olor del pensament” de Josep Penadés i de l’edició de 2019 “No puc viure sense tu” de Vicent Sanz.

Les rutes eròtiques seguiran recorrent la Vall d’Albaida durant juliol i agost per no apagar la flama d’aquest premi de referència en el nostre país.

No hi ha articles per mostrar