Les imatges del Crist de l’Agonia i la Puríssima Concepció es van retrobar ahir a la processó

0

Després de l’espectacle i l’intensitat lúdica d’actes com les Entrades, la nit d’Alardos o el “Contrabando”, les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent vivien aquest dissabte i diumenge alguns dels seus principals actes religiosos en honor al seu patró, el Santíssim Crist de l’Agonia. Milers de devots participaven a estos actes que s’intensificaven en la vesprada de dissabte amb l’emotiu acte de la Baixada del Crist, precedida per la disparada d’arcabusseria dels moros, que feien sonar els seus trabucs des de la Glorieta, i dels cristians, per la lloma de Santa Anna. En posar-se el sol, la Imatge del Crist eixia de l’Ermita, formant els festers i festers en processó des de l’escorxador, acompanyat al Crist fins l’església de Sant Carles.

Diumenge el primer acte era a les 08:00 del matí la Missa de campanya a la Plaça de Sant Domingo, donant pas a la  Diana de Gala. Ja a les 12:00, després d’haver esmorzat, se celebrava la Missa Major en honor al Santíssim Crist de l’Agonia amb la presència de les autoritats festeres i civils. Per la vesprada arrancava a les 18:00 la solemne processó en la qual la Imatge del Santíssim Crist de l’Agonia, el “Morenet”, transcorria pels carrers del poble plens de públic que contemplava la seriosa desfilada dels festers i les autoritats.

Enguany, en arribar a la Plaça Major, es produïa el Encontre Extraordinari entre les imatges del Santíssim Crist de l’Agonia i la Puríssima Concepció, en commemoració del 350 anniversari de les festes de la Puríssima. Posteriorment, tots dos patrons s’incorporaven a la Solemne Processó fins la Parròquia de Sant Carles.