Rutes culturals per Albaida i Palomar amb el programa Obrim les Portes de la Vall

0

El passat dissabte 12 de maig a les 10:30h, es van concentrar a l’ajuntament d’Albaida unes 75 persones per tal de realitzar la ruta cultural per Albaida “Miracles i tradicions·” El recorregut fou l’església de l’Assumpció de Ntra. Senyora, la sagristia, la capella i el campanar on es va escoltar el repic realitzat per la colla de campaners d’Albaida, després van continuar la visita cap a la Casa – Museu Segrelles, el museu de Betlems i Diorames, la Cova del Vall i finalment van visitar el MITA (Museu Internacional de Titelles d’Albaida).

El passat diumenge 13 de maig, l’ajuntament de El Palomar va acollir a unes 75 persones per tal de realitzar la ruta cultural pel municipi i descobrir la festa del Xop. Durant el recorregut es va visitar la Sala Museogràfica del Palomar (Castell de Carrícola), l’església parroquial i Museu Parroquial, el casc antic fins arribar a l’ermita, el parc dels Astres, el Paratge Natural de la Font de Sis on es va explicar a mode de llegenda el paratge i la senda del Barranc de la Junda, allí mateix els turistes van gaudir d’un refrigeri i van continuar la visita a la plaça del Xop on van vore el ball dels pastorets, el ball de la bandera i la mascletà.

Dissabte 19 de maig: Bocairent

Es realitzarà la ruta dels mites i miracles de Bocairent. Es tracta d’una visita guiada per endinsar-se als carrers del barri medieval disfrutant de les més enigmàtiques llegendes i mites àrabs a través del Trivial on els visitants aniran responent a les preguntes que es formularan a llarg del recorregut. Al finalitzar, els tres millors concursants rebran sorpreses. La visita corre a càrrec de l’empresa de Serveis Turístics la Saria de Bocairent. El restaurant el Cancell i el Centre d’Interpretació turístic de Bocairent oferiran al turistes el menú Obrim les portes .

Diumenge 20 de maig:  Salem

Es realitzarà la ruta natural l’herència del reg musulmà de la font i la bassa d’Elca. Es tracta d’un itinerari circular que discorre per un esplai replet d’infraestructures hidràuliques d’herència àrab, on podrem gaudir d’elements hidràulics com la font de la plaça, la basa de Montxereví, la font i la bassa d’Elca així com, observar les magnifiques vistes  panoràmiques de la serra de la Barcella i els paisatges agrícoles.  Finalitzarem amb un xicotet refrigeri. Cal dur calçat adequat i roba còmoda per a caminar.