Medi Ambient recupera un camí forestal d’origen medieval que comunica Ontinyent amb Bocairent

L’actuació forma part d’una intervenció global que inclou tasques de regeneració a 9 hectàrees de serra i la recuperació de dos vells assuts

El Camí Vell d’Ontinyent a Bocairent, un camí forestal d’origen possiblement medieval que comunica ambdues localitats a través de la Serra del Torrater, està sent recuperat pel Govern d’Ontinyent amb una actuació a la qual estan participant al voltant de 20 persones. En concret, s’està actuant en una extensió de 900 metres lineals de camí i al voltant de 300 de mur, tot en pedra seca i amb un important desnivell en aquest tram.

Es tracta d’una via que travessa els termes d’Ontinyent i Bocairent, que es trobava en un estat deficitari com a resultat del pas del temps. Els treballs, que inclouen la consolidació i ampliació del camí i dels murs que l’envolten, així com la eliminació d’arbres secs en la zona, començaven fa uns dies i està previst que estiguen finalitzats abans de l’estiu.

El Regidor de Medi Ambient, Fran Quesada, destacava “l’ampli dispositiu humà amb el qual estem comptant, que inclou als treballadors de la brigada EMCORP, a estudiants en pràctiques de l’Escola Familiar Agrària (EFA) La Malvesía de Llombai, així com amb una empresa de Llutxent que és l’única que treballa en pedra seca en la comarca”. Aquest camí, pel qual transita part del recorregut del Sender PR-V 122, era fins a finals del Segle XIX l’única via de comunicació entre Ontinyent i Bocairent, havent-se construït l’actual carretera fa poc més de 100 anys.

L’actuació forma part d’una intervenció global a la zona del Barranc dels Tarongers a l’altura del Molí del Pas, que inclou tasques de regeneració forestal a una extensió de 9 hectàrees on s’han aclarit pins; i també la restauració i recuperació de dos vells assuts, a mode de presses de reduït tamany que es van construir en les immediacions de l’antic molí.

Tal com explica Fran Quesada, fer estes tres actuacions consecutivament té un doble avantatge, “ja que per una part ens permet dur a terme una millora global a la zona en un breu marge de temps, i per altra estem aprofitant millor els recursos humans dels què disposem”, explicava el regidor. Una volta finalitzada aquesta actuació integral, el departament de Medi Ambient té previst realitzar altres millores en àrees com la zona del Riu Clariano al seu pas pel casc urbà, el barranc de la Puríssima i la seua Font, parcs perimetrals i la realització de camins segurs a la zona de Sant Rafel.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Renoven el sòl de seguretat dels jocs infantils amb plàstic reciclat

L’Ajuntament d’Ontinyent emprarà a partir d’ara un nou material reciclat per equipar el sòl de …