El darrer dilluns, 14 de maig, a la Sala d’Actes de la Societat de Festers, es presentava una nova activitat cultural solidària. El president de la comparsa Estudiants, la Capitana de l’exèrcit cristià, el President d’AFAO, el Director i la professora de cant del Conservatori Professional de Música d’Ontinyent, el President de la Societat de Festers i el Regidor de Cultura, presentaven la propera  celebració al Teatre Echegaray de  l’òpera “Bastià i Bastiana” de W.A.Mozart. Tots incidien en  la triple conjugació de festa, cultura i solidaritat que ve donant-se en el món fester morocristià, ja que són moltes les activitats de caire solidari les que, actualment i els darrers anys, venen fent-se amb el suport de les comparses de càrrec.

En aquesta ocasió, la comparsa Estudiants, dins les activitats programades en el seu any de Capitania, col·labora amb el Conservatori Professional de Música d’Ontinyent en l’organització d’aquesta jornada  musical solidària. Aquesta és la segona activitat que la comparsa realitza en aquesta línea en un any especial; la primera va ser l’edició d’un quadern SOLIDARI, la recaptació en aquella ocasió va estar destinada a l’ONGD Escoles Solidàries, ajudant als projectes d’aquesta organització en Nicaragua i Guatemala.

En aquestos moments difícils, la festa i, especialment, els Estudiants volen compartir solidaritat amb la gent del nostre entorn: els malalts i malaltes d’Alzheimer d’Ontinyent; per la qual cosa sol·liciten la col·laboració de totes i tots, població festera i no festera, perquè l’activitat resulte un autèntic èxit SOLIDARI.

L’alumnat de cant d’aquest centre ha preparat l’opera Bastià i Bastiana de W.A. Mozart. La part instrumental d’aquesta opera anirà a càrrec de l’orquestra d’aquest conservatori.

La comparsa Estudiants inclou aquest CONCERT SOLIDARI donant suport a l’activitat i promocionant-la entre el món fester. El cost econòmic d’aquest concert és de 5€, i la recaptació es destinarà a l’Associació d’Alzheimer d’Ontinyent (AFAO).

Aquest concert tindrà lloc el dijous, 24 de maig, a les 20,30 hores al Teatre Echegaray d’Ontinyent, i compta amb el suport d’EASDALCOI (Escola d’Art Superior de Disseny d’Alcoi); Gràficas Minerva, l’Ajuntament d’Ontinyent, de Caixa Ontinyent i la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia.