20/06/2024 - 23:48
Més

  Es reprenen les activitats de “l’Any Cervino” a Ontinyent amb una exposició i rutes teatralitzades

  Altres notícies

  La inauguració d’una exposició a la Casa de Cultura i unes rutes teatralitzades han servit aquest cap de setmana per reprendre les activitats de “l’Any Cervino”, que organitza la Societat de Festers amb la col•laboració de l’Ajuntament en record de l’autor de les ambaixades de Moros i Cristians.

  Així, divendres de vesprada tenia lloc l’acte inaugural d’una extensa mostra dedicada a Cervino amb 15 panells on s’explica la seua infantesa, la seua vida a Madrid, el seu llegat literari i també es pot trobar un arbre genealògic de la seua família, a més d’unes vitrines amb diversos elements com poemes inèdits, llibres escrits per ell i en què ha participat, cartes personals o els seus expedients acadèmics. L’exposició, que romandrà oberta fins al 9 de setembre en l’horari habitual, era inaugurada comptant amb la presència d’Antonio i German Tormo Garrido, besnets de Cervino i nets del matrimoni format per l’albaidí Elias Tormo i Lola Cervino, filla de l’autor.

  Els descendents de Cervino, que han donat a la Societat de Festers un retrat original de l’època que es mostra en l’exposició, van procedir a la lectura d’uns textos sobre la mort de Cervino escrits per Elias Tormo, expressant la seua satisfacció pel treball que s’està fent per recuperar la figura del seu avantpassat.

  En l’acte, que va donar inici a les 20:30 hores a la Casa de Cultura d’Ontinyent es va comptar també amb la intervenció del regidor de Cultura, Àlex Borrell, qui va destacar “el treball de la Societat de Festers per posar en valor el llegat d’aquest il•lustre comptant amb el recolzament de l’Ajuntament”; i també del president de la Societat de Festers, José Rafael Sanchis, qui va incidir en l’interès d’aproximar la vida de Cervino i el patrimoni cultural llegat a tots els ontinyentins i ontinyentines.

  També aquest cap de setmana donaven inici l’activitat de teatre de carrer dedicada a Cervino i organitzada per l’Ajuntament, la Societat de Festers i l’associació Saber i Contar (Asaico) amb dues sessions que es van realitzar dissabte de vesprada amb un total de 140 espectadors. Esta activitat es rependrà els dies 19 i 21 d’agost de manera gratuïta, tot i que cal reservar ja que les places de cada funció són limitades. Per a fer-ho cal cridar o enviar un whatsapp al telèfon 610 741 299, enviar un e-mail a info@saberycontar.com o anar pels matins a la casa de Cultura de Santa Bàrbara, al carrer Major.

  Font: Ajuntament d’Ontinyent i Societat de Festers

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Pepe Serna revalidat com a president d’ATEVAL per a una nova etapa de creixement

  En un acte ple de representants del món polític, empresarial i acadèmic, Pepe Serna ha estat revalidat com a...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -