IniciCulturaPresenten el llibre sobre la història de l’Ermita de Sant Esteve

Presenten el llibre sobre la història de l’Ermita de Sant Esteve

“Sant Esteve. Lo que no sabías y has de conocer” és el títol del nou llibre de l’Associació de Llumeners de Sant Esteve, que va ser presentat el passat divendres al Centre Cultural Caixa Ontinyent, i que s’ha editat amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez així com el regidor d’Educació, Óscar Borrell, i el regidor d’Hisenda, Joan Sanchis acompanyaven a l’associació a l’acte de presentació del llibre que conta la història de la festa i de la pròpia associació des de mitjans del passat segle fins ara.

Rodríguez, que intervenia a l’acte, explicava que “des de l’Ajuntament sempre hem escoltat les demandes que l’associació ens ha fet perquè l’Ermita de Sant Esteve és un dels símbols de la tradició local que cal tenir cura i conservar. A més, també rep una gran quantitat de veïns i veïnes dels voltants que visiten aquest paratge per practicar esport o gaudir de la natura i és per això que deu estar en les millors condicions possibles”, manifestava.

Des de 2015 fins a 2018, l’Ajuntament d’Ontinyent i la Diputació de València durant el període de Rodríguez com a president de l’entitat han realitzat diversos treballs de millora d’aquest espai. En concret, durant aquest període el departament de Serveis Municipals ha instal·lat amb una subvenció de al voltant 23.000 euros de la Diputació noves baranes i nous sillars senyalítics cada 500 metres en la pujada a l’Ermita. Així mateix, amb una inversió d’altres 23.000 euros es van realitzar millores basades en un sistema de rampes per a garantir l’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda. A aquestes actuacions cal afegir també el desbrossament dels més de 3 quilòmetres del camí que porta a l’Ermita i la creació d’una vorera de 160 metres de longitud per als vianants en el tram comprès entre el camí Les Boles fins a la glorieta del Pilar executades amb un pressupost de 75.000 euros. A més, està previst la millora de l’accés a l’ermita de Sant Esteve d’Ontinyent creant una nova intersecció de tipus glorieta partida en la carretera CV-665 i que suposarà l’eliminació dels perills de l’actual encreuament. Esta actuació pressupostada en 280.000€ serà executada per la Diputació de València.

Redacció TVDO
Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital
Articles relacionats
Continue to the category
- Advertisment -

Popular