Ontinyent tancarà l’Any Gomis amb música, teatre i la presentació de la revista “Almaig”

La Sala Gomis d’Ontinyent acollirà aquest divendres dia 16 l’acte de cloenda de les activitats de “L’Any Gomis”, impulsat per l’Ajuntament amb la col·laboració de diverses entitats locals en record de l’artista més universal de la ciutat en la seua història.

L’acte, que tindrà lloc a partir de les 19:30 hores, inclourà la projecció d’un vídeo on es repasarà les activitats realitzades al llarg de l’any; i la representació de la producció teatral “Gomis, un heroi romàntic” amb els actors Ramón Ródenas i Nel·lo Gòmez, que es representa esta setmana per als escolars de la ciutat, i que ha acompanyat a l’edició del conte del mateix títol obra de Santiago Sanchis il·lustrat per Vicent Beneito.

En l’acte també es presentarà el número XXXII de la revista “Almaig, estudis i documents” que edita l’Associació La Nostra Terra, que inclourà diversos contiguts dedicats al reconegut com a l’artista més universal de la ciutat en la seua història. En l’acte, que comptarà amb la intervenció del musicòleg aieloner Llorenç Barber, també es presentarà la reedició d’un CD amb cançons romàntiques de Gomis.

La coordinadora de la Comissió Organitzadora de l’Any Gomis, la regidora Sayo Gandia, tenia paraules d’agraïment “per a les més de 50 entitats, associacions i particulars que han participat, i especialment a l’Associació La Nostra Terra pel seu intens treball des del minut zero i al Conservatori Profesional de Música Josep Melcior Gomis, que reivindica al músic en el seu propi nom i que amb cesio a l’Ajuntament de partitures seues obtingudes d’altres països han ajudat a enriquir el nostre patrimoni musical”.

Gandia també feia especial al·lusió a l’exposició “les Ciutats del Músic” organitzada per l’Ajuntament i la Diputació de València, amb la col·laboració de la Fundación Aguas de Valencia i la Fundació Universitària Campus Ontinyent, i que ha pogut estar visitada a la Casa de Cultura d’Ontinyent, el museu MUVIM de València i el Real Conservatorio Superior de Música de Madrid.

La mostra, comissariada pel president de La Nostra Terra, Ignasi Gironés, ha estat un de les activitats centrals d’una programació on s’ha recordat a l’autor del primer himne oficial d’Espanya amb 4 conferències, 4 concerts, 3 rutes teatralitzades, 2 setmanes culturals (al propi Conservatori i l’EPA de Sant Carles, que va elaborar i cedir un bust de Gomis a l’Ajuntament), o els espectacles dedicats pels ballets Ópera i Masters en la cavalcada de Reis i el Pregó de les Festes de Moros i Cristians. També han hagut iniciatives privades al marge d’esta programació, com l’edició d’un conte de Miquel Ángel Múrcia i un sopar temàtic en un restaurant a càrrec de l’’associació gastronòmica Foc i Cassola.

Junt a Sayo Gandia compareixia en representació de l’Associació Cultural La Nostra Terra el professor Manuel Requena, qui va agraïr “que es comptara amb nosaltres per participar d’un treball al que sempre li hem mostrat dedicació, com és recuperar la memòria de personatges il·lustres d’Ontinyent per a que no caiguen en l’oblit”. Així, a l’edició d’enguany de la revista “Almaig”, Gomis estarà present a la portada, en alguns articles i en la publicació dels textos de 2 de les 4 conferències realitzades dins l’Any Gomis. La revista no serà monogràfica en mantenir la seua habitual aposta per la varietat de continguts.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Música en casa i decoració als balcons per posar color als dies de pandèmia en Ontinyent

Les regidories de cultura, festes, joventut i infància agraeixen la bona resposta a les iniciatives …