Albaida celebra la segona edició del Certamen de pintura mural ‘Messa’

0

Aquest cap de setmana se celebra a Albaida el segon Certamen de Pintura Mural ‘Messa’, organitzat per l’ajuntament i la Fundació Per Amor a l’Art, conjuntament amb l’Associació Cultural ”Centenari de Messa”. Albaida va convocar l’any passat el primer Certamen de Pintura Mural ‘Messa’ coincidint amb la celebració del centenari del naixement del pintor Francesc Sempere Fernández de Mesa. La gran acollida d’aquesta primera edició ha donat continuitat a la segon convocatòria artística que homenatjarà aquest any 2016 a l’autor albaidí Joan Baptista Quilis, conegut en els ambients culturals com Kilis.

Cinc són els esbossos basats en l’obra de Kilis que han estat seleccionats d’entre tots els participants i que des de la setmana passada acosten l’art urbà als veïns de la població albaidina, com ara a l’antic institut, a l’avinguda de la Fira, a la nova estació, al carrer Major i al carrer Hermanas Llinas. El jurat format per Rafael Gil, professor d’Història de l’Art de la Universitat de València; Fèlix Sempere, historiador de l’art i fill de Messa; Rafael Amorós, artista i membre de la comissió del centenari de Messa; Josep Sanjuan, artista i membre també de la comissió; i Beatriz Costa, regidora de Cultura, es reunirá divendres 30 de setembre per elegir els tres premis que es lliuraran en un acte públic el diumenge 2 d’octubre a les 13 hores al Palau dels Milà i Aragó.

Entre les activitats previstes per al diumenge 2 d’octubre hi trobem un concert de flauta i violoncel a càrrec d’Àngela García i Isabel Climent, actuació que donarà pas a la inauguració de l’exposició homenatge a l’obra de Joan Kilis. La mostra que es podrà visitar a la Sala Gòtica del Palau d’Albaida fins al 12 d’octubre compta amb unes cinquanta obres, entre esbossos realitzats amb llapiços de colors, un autorretrat de joventut i peçes de ceràmica i madera, de l’artista albaidí que permetran al visitant fer un recorregut per la seua trajectòria des dels seus inicis a l’any 1959.

Font: Ajuntament d’Albaida