04/12/2023 - 1:05
Més

  Ontinyent es bolca amb l’homenatge a Marcos Morau

  Altres notícies

  La ciutat d’Ontinyent es va bolcar ahir en l’homenatge que l’Ajuntament i l’Associació Cultural Masters Ballet van organitzat ahir al coreògraf local Marcos Morau. L’artista, que amb tan sols 31 anys ha guanyat el Premio Nacional de Danza 2013 que atorga el Ministeri d’Educació, va assistir a un emotiu i multitudinari reconeixement públic que va omplir de gom a gom les 542 butaques d’un Teatre Echegaray les immediacions del qual es trobaven abarrotades tres quarts d’hora abans de l’inici de l’acte. Nacho Duato era fins ara l’únic valencià que havia aconseguit dit guardó. L’ontinyentí Marcos Morau s’unix a l’exclusiu grup de coreògrafs amb un Premio Nacional de Danza.

  L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, intervenia a una cita que que reunia familiars, amics, representants del món polític, associatiu i centenars de particulars per a destacar a Morau com “un ontinyentí de primera, un treballador i lluitador”. Un artista que, a més de les virtuts que mostra el seu extens currículum, “continua sent i exercint sempre com un ontinyentí orgullós del seu poble, al que torna sempre que pot per assajar els balls de l’entrada de Moros i Cristians o fins i tot maquillar els ballarins i ballarines que vesteixen Daniel Gil en el nostre dia gran”, destacava el primer edil.

  Jorge Rodríguez recordava les figures d’altres ontinyentins com el tennista Juan Carlos Ferrero, el magistrat del Tribunal Suprem Vicent Lluís Montés o el rector de la Universitat d’Alacant Manuel Palomar, per afegir que “massa sovint els ontinyentins tenen més estima al passat que al present”, incidint en aquest sentit que l’homenatge “és de justícia no sols amb Marcos, sinó a tota la ciutat, perquè és just reconèixer a aquells que contribueixen a dur el nom de la nostra ciutat més enllà de les nostres fronteres, aquells que ens fan sentir orgullosos amb el seu treball”.

  L’acte, que comptava amb la participació de ballarins de Pampamdansa i la Jove Companyia Masters Ballet, va donar pas a una també multitudinària “rua popular” pels carrers de Martínez Valls i Daniel Gil, amb una coreografia a la qual participaven més d’un centenar de ballarins i ballarines; i finalment un sopar d’homenatge a un Morau que es mostrava “content i emocionat per veure la resposta del poble, tot i que sabia que s’havia organitzat, un no està mai preparat per a un homenatge així”, destacava.

  Marcos Morau, nascut a Ontinyent a 1982, és llicenciat en Coreografia amb la màxima qualificació, obtenint el premi extraordinari en l’Institut de Teatre de Barcelona i el Movement Research de Nova York. Va realitzar el seu projecte coreogràfic en el prestigiós Nederlands Dans Theater d’Holanda i amb la companyia IT Dansa de Barcelona. En 2005 va crear La Veronal, un col•lectiu d’artistes procedents de la dansa, el cinema, la literatura i la fotografia. La seua companyia ha estat present als Festivals i Teatres més importants de París, Venezia, Houston, Roma, Seúl, Estocolm o Londres, i el passat mes de novembre rebia el Premi Nacional de Dansa 2013 del Ministeri d’Educació, Cultura i Esports, que reconeixia la seua trajectòria i reconeixement internacional.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent entrega els premis de rendiment acadèmic al marc de la Setmana de la Ciutat Educadora

  L’Alcalde i el Regidor d’Educació lliuren diplomes als i les 21 alumnes amb una mitjana d’excel·lent durant el curs 2022/23 en un acte al Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -