Jorge Rodríguez: “la festa deu estar per damunt d’interessos particulars o partidistes”

“La festa ha d’estar per damunt d’interessos partidistes o partidaris, perquè la festa és i ha de ser de tots i de totes”. Així ho destacava l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, el passat dissabte al seu discurs del Mig Any Fester, en el qual no va passar per alt els últims esdeveniments succeïts al si de la Societat de Festers, amb la dimissió del 80% de la junta directiva del President Michel Aliaga. L’Alcalde, davant la situació generada dies enrere, va dedicar bona part de la seua a fer una crida “a construir de nous els consensos trencats als darrers mesos al si de la Junta i la Societat”, i adreçant-se al President de la Societat de Festers afegí: “caldran menys fotos i més treball, caldrà recuperar la confiança i el respecte institucional. De vostè, de la seua responsabilitat, depèn quin siga el camí dels propers mesos”, assenyalava l’Alcalde d’Ontinyent.

Jorge Rodríguez va iniciar el seu parlament recordant que, tot i que sempre ha mantingut el màxim respecte a la Societat de Festers i la seua independència, com Alcalde li correspon “lluitar per salvaguardar la festa com un element indisoluble a la ciutat, una de les màximes senyes d’identitat del poble, dels festers i dels no festers”. El primer edil centrava l’atenció en la importància de “no fixar-se en el que ha passat sinó en el futur”, i per això, acudia a l’acte “amb la vocació de tendir la mà, reconstruir els ponts que s’han trencat i unir-me a l’ingent treball que tenim per davant per aconseguir que esta casa torne a ser el que sempre ha sigut: un punt d’encontre, un lloc per i per a la festa”.

L’alcalde recordava el seu compromís al ple d’investidura de “ser l’alcalde de tots els ontinyentins i ontinyentines, votaren el que votaren i pensaren el que pensaren”, assenyalant que “si un alcalde ha de ser de tots, encara ho ha de ser més la festa, perquè és unió, germanor i amistat. Perquè la festa ens iguala, ens fa sentir-nos part d’un mateix món. Perquè està per damunt dels personalismes i d’interessos partidistes o partidaris, perquè ha de ser de tots i totes”. Incidia en la necessitat “d’arrimar el muscle” i unir-se per la festa, adreçant-se al President de la Societat de Festers per a dir-li que “caldran menys fotos i més treball, caldrà recuperar la confiança i el respecte institucional. De vostè, de la seua responsabilitat, depèn quin siga el camí dels propers mesos”, assenyalava.

Jorge Rodríguez va ser interromput en diversos moments pels aplaudiments del públic, que el va acomiadar aplaudint en peu la seua intervenció, a la qual no va obviar el treball que estan fent els càrrecs d’enguany i el pregoner per preparar les properes festes. A ells es dirigia per recordar que “queden sis mesos per deixar-nos de nou bocabadats, per tornar a recordar a este poble la grandiositat, la força i la vitalitat que tenen les nostres festes”, tenint paraules d’agraïment tant per a ells com “per a primers trons, representants de les comparses i tots aquells que de manera desinteressada, incansable i silenciosa, treballen dia a dia pel futur de la festa. Voldria hui alçar la meua veu per donar-vos les gràcies pel treball que heu fet però especialment pel que fareu a partir d’ara, perquè sempre el millor esta per vindre”, destacava l’alcalde d’Ontinyent.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Albaida anúncia la suspensió de les capitanies i càrrecs en les festes de Moros i Cristians de 2020

Aquesta vesprada de dissabte, la població d’Albaida ha anunciat oficialment la suspensió de les capitanies …