16/06/2024 - 16:20
Més

  Jesús Bordera pregoner de les festes de Moros i Cristians de 2013

  Altres notícies

  La Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia en la Junta de Govern del passat divendres 14 de desembre, a proposta del President, va nomenar com a Pregoner de les Festes de Moros i Cristians de 2013 per a l’acte del Pregó i Presentació de Càrrecs del diumenge 18 d’agost de 2013 al fester dels Moros Berberiscos Jesús Bordera Revert, del qual vos adjuntem una ressenya biogràfica i del seu currículum.

  A bon segur gaudirem del pregó d’un home que estima i respecta la Festa que cada estiu li dediquem al Santíssim Crits de l’Agonia els Moros i Cristians d’Ontinyent.

  JESÚS BORDERA REVERT, nascut a Fontanars dels Alforins en l’any 1960, amb 5 anys es trasllada, juntament amb la seua família, a Ontinyent on resideix des de llavors. Després d’acabar el batxillerat en l’Institut de l’Estació d’Ontinyent, entra en contacte en el món laboral en una empresa d’arts gràfiques, activitat que desenvoluparà i complementarà en totes les seues branques i facetes durant més de 30 anys. En l’actualitat es dedica al disseny gràfic, publicitat i edició de llibres.

  En l’any 1976, amb els seus amics de joventut de Fontanars dels Alforins, refunda la comparsa Contrabandistes de Fontanars. Des de 1979 és membre de la comparsa Moros Berberiscos d’Ontinyent. És assidu col·laborador en els diversos programes de festes que es publiquen a Ontinyent i ciutats dels voltants. Estudiós de la Festa de Moros i Cristians, és Cronista de la comparsa de Moros Berberiscos d’Ontinyent. Entre 1999 i 2008, dirigeix el debat televisiu en TVO, dedicat a la Festes de Moros i Cristians d’Ontinyent, que se celebrava pel Mig-Any. Va ser membre del Comitè Organitzador de l’II Congrés Nacional de la Festa de Moros i Cristians de 1985 i Congressista d’Honor de l’III Congrés de Múrcia en 2003. En l’any 1999 va ser pregoner del Mercat Medieval que s’organitza en la Setmana Gran d’Ontinyent. L’any 2004 és nomenat Primer Tro d’Honor de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia i en el Mig Any de 2011 se li va imposar la Insígnia de Plata de la Comparsa Contrabandistes d’Ontinyent.

  Amb motiu de la celebració en la nostra ciutat de l’Exposició i Processó Diocesana l’any 2001, se li va encarregar el muntatge de la macroexposició d’imatges religioses, en la qual van exposar més de 25 poblacions de la diòcesi de València.

  A principis de 2004 va ser editar el llibre 400 aniversari de l’Ermiteta que resumeix la història d’aquest barri d’Ontinyent i del qual és director i coautor. La seua vocació periodística, li fa escriure setmanalment articles d’Opinió en el Periòdic d’Ontinyent.

  És Vicepresident de la Junta Directiva de l’Associació de Llumeners del Santíssim Crist de l’Agonia d’Ontinyent. En l’any 2007 és nomenat President de l’Associació de Donants de Sang Sant Vicent de Paul d’Ontinyent.

  En 2005 va realitzar el Pregó de les Festes de Moros i Cristians del seu poble natal, Fontanars dels Alforins i el Pregó de la Setmana Santa d’Ontinyent. Al setembre de 2007 va realitzar el Pregó de les Festes del barri de Sant Rafael d’Ontinyent i pel gener de l’any 2009 va realitzar el pregó de les Festes del Barri de l’Ermiteta d’Ontinyent, dedicades a Sant Antonio Abad.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -