01/12/2023 - 20:39
Més

  Desfilada extraordinària dels Moros i Cristians d’Ontinyent a FITUR

  Altres notícies

  Una expedició amb més de 100 persones participarà aquest dissabte en una desfilada extraordinària dels Moros I Cristians d’Ontinyent en la 37ª Fira Internacional de Turisme FITUR de Madrid. Aquest sera un dels principals atractius de la participació de la ciutat en la Fira, que es desenvolupa esta setmana al marc de l’estand de la Diputació de València, dedicat al turisme d’interior.

  Abans, aquest dimecres, l’alcalde d’Ontinyent i President de la Diputació, Jorge Rodríguez; el regidor de Turisme, Pablo Úbeda, i el de Territori, Jaime Peris, visitaran la fira per recolzar l’acció difusora que es fa en la mateixa dels atractius turístics de la ciutat.

  Així, dissabte a les 12:00 tindrà lloc la desfilada de dues esquadres on participaran representants de les quatre comparses en càrrec a les festes de 2017 (Fontanos, Bucaneros, Kàbiles i Berberiscos) i de la Junta de Festes de la Societat de Festers encapçalada pel seu President José Rafael Sanchis, desfilant un total de 30 festers i festeres amb els vestits originals representatius de cadascuna de les 24 comparses. La música estarà de la mà de l’Agrupació Musical d’Ontinyent, que portarà al seu torn més de 40 músics, conformant l’expedició prevista més de 100 persones.

  En concret, els milers de visitants de la Fira tindran al seu abast informació sobre les festes de Moros i Cristians, d’Interès Turístic Nacional, però també de les rutes i atractius de l’Ontinyent Cultural, amb el medieval barri de La Vila com a principal punt; l’Ontinyent paisatgístic, amb el Paratge del Pou Clar com a lloc més emblemàtic; l’Ontinyent Gastronòmic i els seus embotits, olis, vins i dolços tradicionals; i l’Ontinyent Industrial amb la possibilitat de descobrir els vestigis fabrils del que ha estat el motor econòmic de la ciutat. Així mateix, es donarà a conèixer per primera volta a FITUR el refugi antiaeri del Regall, recentment recuperat com a atractiu turístic i cultural.

  Ontinyent es presenta també com una ciutat amb una ampla oferta museística, hostelera i comercial, però, tal com destacava Pablo Úbeda, “és innegable que el nostre principal reclam són les festes de Moros i Cristians, i per això és especialment interessant la desfilada que hem organitzat per a dissabte amb l’ajuda de la Diputació de València, la Societat de Festers del Santíssim Crist de la Agonía, i la col·laboració desinteressada de l’Agrupació Musical d’Ontinyent, als que agraïm la seua implicació per projectar el nostre municipi”, manifestava.

  Q de Qualitat amb els millors resultats

  Pablo Úbeda aprofitava per destacar els bons resultats obtinguts pel treball de la Tourist Info d’Ontinyent al l’últim informe auditor anual de l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) pel qual es renova la “Q” de qualitat. En concret, en 2016 l’Oficina de Turisme d’Ontinyent ha obtingut una valoració de 970 punts, la més elevada des que està sent sotmesa a aquest control, havent oscil·lat fins ara entre els 791 punts de 2011 i els 945 de 2013 i 2015.

  A l’informe auditor es constata l’absència de desviacions i incidències, i es destaca com a punts forts la prestació del servei d’informació i acollida; les reunions amb proveïdors d’oferta; la gestió de la qualitat i les xarxes socials; o les millores efectuades en la senyalítica de la localització de l’oficina, l’accessibilitat a persones amb discapacitat auditiva amb l’adquisició d’un dispositiu magnètic i la millora en la gestió de les estadístiques i enquestes.

  Pablo Úbeda explicava que “des del Govern d’Ontinyent anem a seguir treballant i planificant accions per promoure el turisme com un motor més de l’economia local, posant en valor cada volta més els nostres atractius culturals, paisatgístics, industrials i gastronòmics”, concloïa el regidor.

  Font: Ajuntament d’Ontinyent

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent entrega els premis de rendiment acadèmic al marc de la Setmana de la Ciutat Educadora

  L’Alcalde i el Regidor d’Educació lliuren diplomes als i les 21 alumnes amb una mitjana d’excel·lent durant el curs 2022/23 en un acte al Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -