12/04/2024 - 12:20
Més

  L’IEVA entrega el premi Fer Comarca a Josep Talens durant el sopar de Socis

  Altres notícies

  Una nodrida representació de socis i amics de l’Institut d’Estudis de la Val d’Albaida celebraren divendres passat, 22 de febrer, el tradicional sopar amb què l’entitat posa en marxa les activitats anuals. En aquesta ocasió, la població elegida per a la trobada social va ser Benissoda, on ens van acompanyar Roberto Sanz, responsable de l’Obra Social de Caixa Ontinyent; Juan Puchades, president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida; i Josep A. Francés, tinent d’alcalde d’Ontinyent, en representació de les tres entitats patrocinadores de l’IEVA, a més de l’alcalde de la localitat, Antonio Espí.

  Premi-Fer-Comarca-Josep-Talens-IEVA-2013L’acte va tindre dues parts. La primera, la dels parlaments del secretari de l’IEVA i de l’alcalde de Benissoda, qui va donar la benvingda als assistents. La presidenta, M. Josep Garcia, va fer una intervenció en què defensà el valor de l’Institut i la seua capacitat de treball adaptant-se a les circumstàncies actuals; sense deixar de referir-se a la necessitat que té la comarca de continuar disposant de la ferramenta d’unió i consens que és la Mancomunitat. Garcia va apuntar també algunes de les activitats previstes per a aquest 2013, com són les conferències-visites relacionades amb el 75 aniversari de la Guerra Civil, o la represa de les conferències de l’Espai d’Opinió, les primeres a càrrec de Gabriela Bravo (Portaveu del Consell General del Poder Judicial) i de Manuel Palomar (Rector de la Universitat d’Alacant).

  Aquest 2013 es compleixen 20 anys de la mort de Vicent Andrés Estellés, a qui l’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha dedicat una gran exposició i el CD ‘Demà serà una cançó’ que recull vint cançons que musiquen poemes seus. Per a presentar-lo hi va acudir el cantant Paco Muñoz, amic personal del poeta i autor de moltes cançons sobre versos d’Estellés, una de les quals s’inclou al disc. El cantant va fer una breu ressenya del CD, i va explicar vivències i anècdotes de la seua relació amb el poeta de Burjassot.

  Després, la presidenta va ser l’encarregada també de lliurar el premi Fer Comarca, que enguany s’atorgà a Josep Talens, sobre qui el professor Emili Casanova va fer una aproximació professional i personal. Talens va agrair el premi, fent-lo extensiu a persones i entitats que treballen a la comarca, i també va aprofitar per a fer una crida als partits polítics perquè reprenguen un camí allunyat d’enfrontaments partidistes i en benefici de la Mancomunitat i, en definitiva, de la comarca.

  Des de la Casa de Cultura ens vam traslladar a l’Hotel-Restaurant la Sitja, on ens acollí la segona part de la nit, un bon àpat acompanyat de llargues converses que van entretindre les vora 90 persones que ens hi havíem aplegat.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El Grup Socialista d’Ontinyent Es Mobilitza per Protegir el Valencià en l’Educació Davant del Consell

  El grup socialista porta al ple una moció per defensar el valencià a les aules davant la proposta de llei de PP-Vox.
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -