26/04/2024 - 18:46
Més

    Els socialistes reclamen el manteniment de les ambulàncies a la Vall d’Albaida

    Altres notícies

    El PSPV-PSOE de La Vall d’Albaida ha exigit el manteniment dels serveis d’ambulància a l’Olleria i Castelló de Rugat que, segons s’ha publicat a mitjans de comunicació d’àmbit autonòmic, entrarien en les noves retallades en matèria sanitària que va a fer el Consell a partir de l’1 de març.

    ambulanciesLa Secretària de l’Àrea de Sanitat dels Socialistes de La Vall d’Albaida, Carme Castelló, ha qualificat de “gravíssim” que la política de retallades als serveis bàsics que està duent-se a terme des de les administracions governades pel PP “puguen derivar en situacions fins i tot de risc vital immediat per a les persones”. Segons els experts un retard al temps de reacció davant una emergència pot augmentar fins a un 20% l’índex de mortalitat davant un mateix cas: “30 minuts d’espera poden ser la diferència entre una angina de pit i un infart, no hi ha absolutament res que puga justificar que es pose en risc la vida de les persones”, subratllava.

    Des de l’agrupació de Castelló de Rugat, el portaveu socialista, Antonio Esquinas, recordava que al municipi el servei d’ambulància de Suport Vital Bàsic duu en marxa desde fa mes de 6 anys en un servei de 12 hores diàries i complementa el Centre de Salut de Castelló, que atén i dona resposta a múltiples poblacions (Salem, Rafol de Salem, Rugat, etc.) i es un dels pocs Centres d’Atenció Primaria del Departament de Salut de Gandia. “Amb els diners que es van “regalar” a Urdangarin, Correa i les “traductores” d’Emarsa no caldria retallar serveis sanitaris”, lamentava Esquinas. El PSPV de Castelló ha demanat hui dilluns una reunió urgent amb el Alcalde del PP, Jose Miguel Barranca per conèixer i concretar les accions que des de el consistori van a fer-se per impedir que s’elimine aquest servei i proposaran un Ple Extraordinari demanant a la Conselleria de Sanitat que faça marxa arrere amb aquesta decisió.

    Des del grup municipal socialista de l’Olleria, Hèctor Such també ha lamentat que estiga damunt la taula una retallada que suposaria “una nefasta decisió que afectaria potencialment a milers de persones, a l’Olleria i a les localitats veïnes, perquè tots i totes en qualsevol moment podem necessitar d’aquest servei”, advertia, recordant el cas produït a Càceres, on un home va morir el mes passat a conseqüència de les retallades a les urgències sanitàries al seu municipi. Els socialistes de l’Olleria afegien esperar “que en cas de fer-se realitat esta mala noticia, el Govern de l’Olleria pose per davant els interessos dels veïns del poble enlloc dels del PP, com acostumen a fer”.

    La Secretària de Sanitat del PSPV-PSOE de La Vall d’Albaida anunciava que, de confirmar-se les informacions aparegudes en premsa, els socialistes “prendrem mesures concretes, i farem tot allò que estiga a la nostra mà per parar aquest nou desgavell del PP de Rajoy i Fabra, que fa pagar la crisi als més dèbils i en qüestions tan bàsiques com la sanitat, els serveis socials o l’educació”, concloïa Carme Castelló.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Natàlia Enguix: “Els 3’2 milions d’euros de la Diputació ja confirmats per a Ontinyent són només el principi”

    La vicepresidenta 1ª de la corporació valenciana protagonitza la rimera jornada del nou cicle de “dissabtes a la seu” d’Ens Uneix, que reunia dissabte regidors, regidores i militants d’Ontinyent i diferents municipis de La Vall d’Albaida i el Comptat
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -