L’alcalde d’Ontinyent destaca la vigència del discurs de Fuster a la exposició “Nosaltres, els valencians”

  • Manuscrits, documents, fotografies i obres d’art situen al visitant al context al qual es va escriure el llibre
  • L’alcalde i el Vicerector de Cultura agraeixen els esforços realitzats per fer arribar la mostra a les comarques centrals

El discurs de Joan Fuster és plenament vigent, i la seua modernitat “ve demostrada que moltes de les seues idees tornen a ser vàlides ara que la crisi ens ha fet xafar terra de sobte”. Així ho destacava l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, en l’acte d’inauguració de “Nosaltres, els Valencians. Joan Fuster: 1962-2012”, exposició produïda per la Universitat de València per commemorar els 50 anys de l’obra de Fuster, i que des d’aquest dimecres es pot visitar a la Casa de Cultura d’Ontinyent.

Manuscrits i textos mecanografiats per Joan Fuster, llibres, documents, fotografies o nombroses obres d’art dedicades a la figura de l’escriptor suecà conformen la mostra, que era inaugurada en un acte al qual juntament amb l’alcalde intervenia el Vicerector de Cultura de la Universitat de València, Antoni Ariño. Després d’estes intervencions, tenia lloc un recorregut guiat pels Comissaris de l’exposició, Francesc Perez i Ferran Carbó i al qual participaven el Vicerector de Projecció Territorial, Jorge Hermosilla, els regidors José Antonio Calabuig Oviedo, Rebeca Torró, Manuel Ruiz i Fran Quesada, i el President de la Mancomunitat de Municipis, Filiberto Tortosa, juntament al nombrós públic que va acudir a l’acte.

Tant l’Alcalde d’Ontinyent com el Vicerector de Cultura agraïen el treball realitzat per les persones i entitats “que amb la seua implicació per fer possible que l’obra de Joan Fuster puga ser més coneguda i estudiada a Ontinyent i les comarques centrals”, assenyalava Jorge Rodríguez, una col•laboració conjunta duta a terme per l’Ajuntament d’Ontinyent, la Fundació Universitària de La Vall d’Albaida i els Vicerectorats de Cultura i Projecció Territorial.

Antoni Ariño destacava que “l’exposició ens permet gaudir del patrimoni tangible de Joan Fuster, el que ens ajuda a apropar-nos a l’ànima, al patrimoni intangible de l’autor del llibre més important del Segle XX fet per un valencià, el llibre de referència per parlar de la identitat dels valencians”, subratllava. Un autor, recordava Ariño, que va ser estudiant de la Universitat de València, on va acabar la seua trajectòria professional com a professor. “Per això, i per la importància de la seua obra i figura, hem cregut important fer esta exposició”,assenyalava.

L’alcalde d’Ontinyent, per la seua part, reivindicava “la valentia i el compromís d’erudits com ara Joan Fuster que, podent tindre una vida tranquil·la, s’arriscaren a expressar idees en una època on anar a contracorrent era perillós en el sentit més greu de la paraula”. En paraules de Jorge Rodríguez, acollir una mostra dedicada a Joan Fuster “deu servir per fer una reflexió més enllà, ens deu esperonar a sentir la necessitat de canviar les coses, de no tindre por a les idees i a la transgressió. Tenim l’oportunitat d’apropar-nos a una obra i a un personatge que ens pot servir de referència”, concloïa l’alcalde d’Ontinyent.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Finalitzat el termini per a participar al seté Concurs d’Escriptura Crítica Juvenil

El passat dilluns 15 a les 23.59 hores es donava per tancat el termini per …