IniciCulturaBocairent obri la commemoració del Bicentenari de la Constitució del 1812

Bocairent obri la commemoració del Bicentenari de la Constitució del 1812

La celebració serveix d’homenatge al diputat local Josep Joaquim Castelló

Bocairent restitueix aquest dissabte, 24 de març a les 12.15 h, el carrer dedicat al diputat Josep Joaquim Castelló en el que serà l’obertura oficial de la programació commemorativa del Bicentenari de la Constitució del 1812 dedicada íntegrament a homenatjar el polític local nascut el 1747. A més, l’ocasió que estarà amenitzada pel grup de cambra de flautes i corda de la Societat musical servirà per presentar la resta d’actes preparats que s’estendran fins a principis d’agost, justament 200 anys després de la lectura pública de l’articulat a la població.

Així, exposicions, taules rodones, rutes guiades, la projecció del documental “Els valencians de la Pepa” produït per RTVV o, fins i tot, un sopar temàtic sobre la cuina del segle XIX permetran “acostar la figura de Castelló i contextualitzar l’època que va emmarcar la promulgació de la primera constitució espanyola”, segons l’alcalde Josep-Vicent Ferre. El primer edil qualifica aquest document com “un referent de modernitat que, a partir d’aleshores, va servir d’exemple per a l’elaboració d’altres cartes magnes europeus i americans”.

Castelló està considerat com un lliberal moderat i un defensor del principi modern de la separació de poders. Igualment, va exercir com a professor de filosofia de la Universitat de València i com a geògraf. De fet, va escriure la “Descripción geográfica del reyno de Valencia formada por corregimientos” considerada un precedent de l’obra del botànic Josep Cavanilles de qui era amic.

Veure el programa d’actes

Redacció TVDO
Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital
Articles relacionats
Continue to the category

1 COMENTARI

Comments are closed.

- Advertisment -

Popular