30/05/2024 - 14:18
Més

  La “Petra” i “Santa Àgueda” ja es poden visitar al Palau de la Vila

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Ontinyent finalitzava aquest dimecres els treballs de col·locació al criptopòrtic del Palau de La Vila de les històriques campanes “Petra” i “Santa Àgueda”, que havien estat retirades anys arrere per haver registrat fisures a la seua estructura. Els treballs han estat executats per l’empresa especialista Electro Recamp i el departament municipal d’Obres, baix la coordinació del regidor Manuel Cuesta, amb la supervisió de la regidoria de Cultura i la participació de la Colla de Campaners d’Ontinyent.

  Lea campana Petra, datada en 1881, té un pes de prop de 1.500 kilos a banda del contrapés; mentre que la campana Santa Àgueda va ser beneïda en 1941 i té un pes de prop de 500 kilos sense contraprés. El regidor de Cultura, Àlex Borrell, explicava que “es tracta de dues peces amb valor històric que estaven pendents de tenir una ubicació definitiva, que hem pensat que pot ser molt adient al Palau, on tenim prevista la creació d’un museu campaner més complet, per al que la col·locació d’estes campanes és un primer pas. La Petra es pot veure des de l’exterior, al pas pel pont de Santa Maria, i tenir esta campana i la de Santa Àgueda al criptopòrtic va a suposar un nou reclam per visitar el Palau”, manifestava.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  La Conselleria d’Educació aprova les al·legacions d’Ontinyent per recuperar la zonificació escolar

  La Conselleria d’Educació ha acceptat les al·legacions per mantenir la zonificació escolar actual. Això permetrà seguir triant centres propers i facilitarà la mobilitat urbana.
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -