19/05/2024 - 23:26
Més

  La Banda Instructiva Musical d’Alfarrasí celebra el retorn dels diners furtats per l’ajustador en 2009

  Altres notícies

  La Banda Instructiva Musical d’Alfarrasí ve realitzant la seua activitat des de 1840 que es té coneixement de la seua participació en la desfilada per celebrar la fi de les Guerres Carlistes en Xàtiva.

  Ahir 17 d’agost de 2023, la celebració va ser per partida doble, una pel tradicional festival de bandes de les Festes Patronals i Moros i Cristians d’Alfarrasí, junt a l’Agrupació “la Banda”, en la qual es va interpretar música festera, magistralment, per les dues bandes locals, i la segona de manera extraordinària amb un sopar per celebrar que ja estan la major part de diners furtats a la BIM des de 2009.

  El sopar de celebració va contar amb l’actuació d’un grup musical. Van assistir més de 50 músics, entre components i altres que no estan en actiu en la BIM per diversos motius. Es va desfilar i ballar amb música de banda de la qual va participar també gent del poble i visitants que no van voler perdre´s la cita.

  Pel que respecta als fets, es van produir en 2009, quan a la fi de les Festes d’Ontinyent es va saber que l’ajustador, que no era veí d’Alfarrasí però músic de la BIM, se’n va anar amb la seua amant a Paraguai emportant-se els diners de la temporada d’estiu: aproximadament 40.000€.

  Un fet insòlit i descarat que va deixar a companyes, companys, amics i la seua novia d’aleshores desconcertats. I, a la Banda enfonsada en una crisi institucional sense precedents en els seus 170 anys d’història.

  Va tardar uns dos anys entregar-se a la justícia, admetent els fets. Després va vindre el plet que va condemnar a l’esmentat ajustador a tornar els diners.

  Més tard, es va arribar a un acord per a no entrar en presó incloent interessos, despeses judicials i altres quantitats. primerament no estipulades, arribant als 45.982’11€.

  Actualment, sols queden a pagar 2.500€ i serà ja en 2024, però aprofitant la conjuntura de les Festes d’Alfarrasí els i les components de la Banda van decidir fer una festa per celebrar que la Banda està en el seu auge i que la gent malintencionada no va fer desaparéixer una institució que s’apropa als 200 anys d’història.

  L’actual president de la institució musical, i afectat aleshores pel robatori, Gustau Vidal, va declarar: “la justícia tarda, però arriba i es pronuncia, així es corrobora en el cas de la  BIM” i afegia que “les Societats Musicals, com a institucions dedicades a les arts i la cultura han de sobreviure a les persones i celebrar que gaudeixen de bona salut mantenint l’essència de les costums i treball que aporten a la Vall d’Albaida i, com no, a Alfarrasí”.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Fede Vidal reafirma el compromís del PSPV-PSOE amb el progrés social i econòmic de la Vall d’Albaida

  El PSPV-PSOE de la Vall d'Albaida ha celebrat recentment el seu Comité Comarcal a Bèlgida, un esdeveniment clau per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -