21/06/2024 - 1:11
Més

  Ontinyent ultima els preparatius per a la festa del “Bou en Corda”

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Ontinyent està ultimant els preparatius per afavorir que la festa del “Bou en Corda”, que tindrà lloc aquest divendres, dissabte i diumenge, puga transcórrer amb normalitat i sense incidents. Tot i que la normativa vigent estableix que les barreres no són necessàries per a una festivitat d’aquest tipus, la regidoria de Serveis Municipals ha col·locat més d’una dotzena d’aquestes “per seguretat, ja que l’afluència de veïns i visitants a aquest acte és massiva, però també per respecte a les nostres tradicions, perquè així s’ha viscut sempre la festa del Bou en Corda a Ontinyent”, explicava el regidor de l’àrea, Manuel Cuesta.

  En aquest sentit, cal destacar que la grada habilitada al Carrer Mayans serà retirada diumenge pel matí per permetre el pas de l’ofrena, i posteriorment reinstal·lada abans del bou de la vesprada, “ja que enguany coincideix el cap de setmana de la festa taurina amb els actes religiosos, i aquesta és l’única manera que tots dos actes es puguen desenvolupar amb total normalitat malgrat esta circumstància”, afegia el regidor.

  Des d’esta regidoria i totes les vinculades (Obres, Parcs i Jardins i Neteja) s’ha procedit a realitzar diverses actuacions per millorar el recorregut de la festa, que inclourà carrers com el Camí dels Carros i de la Cantereria, Pont Vell, les places de Baix i Major i els diversos carrers del nucli històric de la ciutat, La Vila.

  Estes tasques han inclòs la neteja i el cobriment de clots al recorregut, el desbrossament del pàrking del Regall, neteja de les immediacions del riu, la col·locació de sorra als embornals, així la col·locació d’urinaris mòbils en diversos punts del recorregut, i s’actuarà diàriament per fer una neteja intensiva de la zona. Cuesta, destacava que “del que es tracta es que el recorregut siga el més net i menys problemàtic possible, amb els menors obstacles, per tal que els corredors puguen gaudir de la festa minimitzant el risc de caigudes i accidents”.

  A més a més, cal afegir que ja han finalitzat la primera intervenció que han estat duent a terme els participants del Taller d’Ocupació de l’esplanada de l’antiga fàbrica de Tortosa i Delgado, on s’ha netejat la superfície, col·locat sahorres i adequat l’espai on s’ubicaran les carpes de la festa. Manuel Cuesta tenia paraules d’agraïment per als tècnics i treballadors d’aquest taller, “que en un temps record han deixat la zona perfectament i l’han deixat a punt per a estos dies”.

  La regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament d’Ontinyent, Tudi Guillem, ha recordat a la ciutadania la importància de complir amb les normes de seguretat durant la festa del bou en corda. A banda del dispositiu especial previst per les forces i cossos de seguretat, la edil ha destacat com a “fonamental” la col·laboració ciutadana per gaudir de les festes sense incidències.

  Guillem ha recordat que el reglament que va establir a l’any 2007 la Generalitat Valenciana prohibeix participar activament als menors de 16 anys, a aquells que no estiguen en les adequades condicions físiques, i a aquells que es troben baix els efectes de l’alcohol o altres substàncies tòxiques. Per altra banda, la regidora ha posat de relleu que “la festa del bou en corda és respectuosa amb els animals, i per això aquells que els maltracten de qualsevol manera també podran ser expulsats del recinte, a l’igual que les persones que no estiguen en condicions”.

  Tant Manuel Cuesta com Tudi Guillem han recordat que “lògicament tampoc es pot embrutar la via pública, i cal respectar les normes bàsiques de convivència per a poder gaudir d’unes festes a les quals els ontinyentins i visitants estem segurs que donaran una nova mostra del seu civisme i respecte per les tradicions que es mereix una festa tan tradicional com la del bou embolat en les Festes de la Puríssima”, conclouen. Els actes taurins de les festes començaran divendres a les 15:30 amb “l’embolà”, reprenent-se dissabte a les 11:45 i les 15:30, i diumenge a les 16:00.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Pepe Serna revalidat com a president d’ATEVAL per a una nova etapa de creixement

  En un acte ple de representants del món polític, empresarial i acadèmic, Pepe Serna ha estat revalidat com a...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -