28/02/2024 - 23:22
Més

  Ontinyent duplica les inversions per a 2016 fins els 4 milions sense generar dèficit

  Altres notícies

  Els Pressupostos d’Ontinyent de 2016 multipliquen per dos les inversions respecte de l’exercici anterior passant de 1’8 a 4 milions d’euros sense generar dèficit. Un de cada tres euros del capítol d’inversions es destinarà a modernitzar els barris, les instal·lacions esportives i els polígons industrials, amb la clara intenció de millorar la vida de les persones i generar més activitat econòmica i ocupació.

  La coordinadora de Territori i 1ª Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament d’Ontinyent, Rebeca Torró, i el regidor d’Hisenda, Joan Sanchis, presentaven hui en roda de premsa les 25 línies d’actuació contemplades al capítol d’inversions dels pressupostos de 2016 que s’aprovaran aquest divendres, “unes obres que milloraran la vida dels veïns i veïnes, i que podem executar en bona part gràcies a la bona gestió que el Govern d’Ontinyent ha fet als últims anys. Hem fet les coses com tocaven i ara això ens permet invertir en infrastructures”, manifestava Rebeca Torró.

  Unes intervencions que, afegia el regidor d’Hisenda, “no generaran dèficit en fer-se amb recursos propis i d’altres entitats, i no estar vinculades a cap préstec bancari, ja que el nostre objectiu es no augmentar el deute en cap dels exercicis de la legislatura”, assenyalava.

  D’aquesta manera, en materia de Territori, s’invertiran 554.291 euros als diferents barris aprofitant les inversions d’aigua i clavegueram; 300.000 euros en el Pla de Millores dels Polígons Industrials; 285.000 en l’adquisició de cases, terrenys i enderrocs per a adequar diversos espais; 200.000 per a la millora de la pista d’atletisme; 200.000 per a la construcció de nínxols o 180.000 per a la renovació de la gespa de El Clariano.

  A més a més, es destinaran 600.000 euros per a finançar actuacions dels projectes “Ontinyent Participa” de 2015 i 2016; 68.000 per a pavimentació asfáltica i senyalítica de camins; 60.000 per a l’adequació d’Infopolicia al barri de Sant Josep; 40.000 per a l’adquisició d’un vehicle especial per al cementeri; i 20.000 per a la millora de l’enllumenat dels carrers Gomis i Maians que venien reclamant veïns i comerciants. Es preveuen igualment 100.000 euros per a assistències tècniques d’urbanisme i la redacció de projectes que posibiliten optar a subvencions i ajudes; i altres partides per a renovació de jocs infantils; eliminació d’arbrat en perill de caiguda, adequació d’aparcaments provissionals o augment deles partides de manteniment de cementeri, enllumenat o esports.

  Pel que fa a Sostenibilitat, es pressuposten 35.000 euros per finalitzar la redacció del Pla de Mobilitat Sostenible, 20.000 per a l’elaboració del Pla Estratègic de Ciutat; 15.000 per a la gestió del Pou Clar; s’augmenta en un 40% la partida de manteniment de paratges i sendes i es passa de 5.000 a 20.000 euros en les activitats de ponencia de medi ambient. També s’augmenta la dotació per al voluntariat de medi ambient (de 2.000 a 9.000); es destinen 8.000 euros per a subvencions que afavorisquen la mobilitat sostenible (com ara les bicis elèctriques) i 3.000 euros per a un conveni amb la Protectora d’Animals per al cens i control de la població de gats a la ciutat. Així mateix es destinen 3.000 euros al desenvolupament d’accions d’educació mediambiental al marc de l’Agenda 21.

  Per altra banda, seguint el camí realitzat a la passada legislatura i aprofitant el conveni signat entre el Govern d’Espanya, la Generalitat i l’Ajuntament, és destacable que al capítol VII de Transferències de Capital es preveu un increment del 10’6’61% per subvencionar la rehabilitació de vivendes.

  Joan Sanchis destacava l’important augment dels recursos propis destinats a la inversió, duplicant la capacitat inversora de l’Ajuntament “i arribant a eixos 4 milions anuals d’inversió a que ens vam comprometre”. A més enguany, i gràcies a les subvencions compromeses per la Diputació, “podem fer tot açò i rebaixar en 1 milió d’euros el deute, que també vam dir que no anem a deixar que augmente en cap dels exercicis de la legislatura”, avançava.

  Rebeca Torró concloïa que “podem estar satisfets perquè les partides s’han vist augmentades i estem molt contents perque comencem a notar activitat en materia d’inversió a la ciutat. Unes inversions que a més poden ampliar-se, perquè anem a treballar per obtenir noves subvencions d’altres administracions”, manifestava la coordinadora de Territori.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  L’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent iniciarà esta setmana la nova temporada al Teatre Echegaray

  El primer concert serà dissabte que ve dia dos de març a les 19.30 hores amb un concert amb obres de Falla, Turina, Rimski-Kórsakov i Ravel
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -