21/07/2024 - 1:07
Més

  “Ontinyent Medieval” torna per omplir el centre històric amb espectacles, música i productes artesans

  Altres notícies

  Després de la interrupció de 2021 degut a la pandèmia, “Ontinyent Medieval”, el mercat medieval organitzat per l’Ajuntament de la ciutat, torn coincidint amb la represa del “Mig Any” de la Societat de Festers. La regidora de Festes, Àngels Muñoz, i la primera tinent d’Alcalde, Natàlia Enguix, presentaven aquest dimecres una cita lúdica i cultural que tindrà lloc del 25 i 27 de febrer, ocupant una superfície de 7.500 m2 (des de la Plaça Major a la Plaça de Baix incloent carrers del barri de La Vila) on hi haurà espectacles, música i venda de productes artesans.

  Muñoz destacava que “Ontinyent Medival torna amb molta il·lusió i ganes de reprendre aquest element d’atracció per a la ciutat i les comarques veïnes. Després de no poder gaudir de l’edició anterior, volem novament donar suport al Mig Any que organitza la Societat de Festers i atendre el desig de la ciutadania d’anar tornant a la normalitat i exir al carrer”. La regidora explicava que a la disposició dels espais, les parades tindran un major separació entre elles, per tal de reduir les massificacions, i que s’ha previst un dispositiu especial de seguretat i neteja del que han participat diversos departaments municipals.

  Quant al mercat en sí, explicava que comptarà amb prop de 100 llocs de venda de productes artesans, com ara pa tradicional, formatges, cervesses, embotits, dolços, cerveses o bijuteria, entre molts altres procedents de País Basc, Extremadura, Galícia o Catalunya. Així mateix, hi haurà tallers d’oficis de materials com ferro, fusta o cuir; i atraccions infantils ecològiques, basades en fusta i sense ús d’electricitat, com ara una nòria o una barca. A més a més, el “Soc Àrab” del carrer Trinitat s’ampliarà amb un campament musulmà, i es comptarà també amb un campament cristià a la Plaça de Sant Roc. El Palau de la Vila serà escenari d’exhibicions de combats individuals, i a la Plaça de Baix s’habilitarà un espai de tir amb arc, entre altres atraccions.

  “Ontinyent Medieval” estarà actiu des de divendres 25 de febrer a les 18:00 hores, tot i que serà a les 20:00 hores quan tinga lloc el pregó inaugural a càrrec de la festera Teresa Gandia, després d’una cercavila en la que es comptarà amb el grup de música “Dixieland” i l’actuació del Grup de Dansa Òpera. Dissabte 26 i diumenge 27 de febrer el mercat obrirà les portes a les 10:00 hores, estant els tres dies les parades obertes fins les 22:00 hores a excepció dels llocs d’hostaleria on es podrà sopar fins al voltant de la mitjanit.

  Durant el cap de setmana també es comptarà amb la participació dels diferents grups locals de música tradicional, actuant el Grup de Danses d’Ontinyent i el grup de xirimiters i tabaleters El Regall dissabte a les 12:30 hores; el grup de música antiha Menestrils dissabte a les 18:00 hores, diumenge actuarà el grup de percussió i dolçaina “El Raval” des de les 12:00 coincidint amb la mostra de Gegants i Cabets que tindrà lloc al Palau de La Vila; i diumenge de vesprada actuarà el grup de percussió i dolçaines “La Colla”.

  Natàlia Enguix agraïa l’esforç de la regidoria de Festers en l’organització d’Ontinynt Medieval i també el treball de la Junta de la Societat de Festers i el seu president Vicent Pla en la represa del Mig Any Fester, “un camí que és una aposta per les nostres tradicions, la nostra gent i la recuperació de la normalitat amb molta il·lusió i esperança”. Tant la primera Tinent d’Alcalde com la regidora de Festes animaven a la ciutadania de les comarques veïnes a visitar la ciutat i gaudir de totes les activitats i atractius amb que es comptarà eixos dies.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -