Panoràmica Ermita "Nit de les fogueretes" Imatge d'Anna Casanova

La Nit de les Fogueretes d’Agullent, reconeguda com a festa d’Interés Turístic Provincial

La Nit de les Fogueretes d’Agullent, que segons els entesos és una de les romeries nocturnes més antigues a nivell autonòmic, ha estat declarada per l’Agència Valenciana de Turisme com a Festa d’Interés Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana.

La resolució, que ha estat publicada hui al DOGV, ha estat rebuda amb alegria pels regidors de Turisme i Festes de l’Ajuntament d’Agullent, Bea Albert i Pau Muñoz, el quals han estat treballant al llarg del darrer any per aconseguir aquest reconeixement.

Per a dur endavant el reconeixement com a festa d’interés turístic provincial, l’Ajuntament d’Agullent ha comptat amb el suport de diverses entitats, que es van sumar a la petició què aquesta festa, amb més de 400 anys d’antiguitat, pujara a la categoria d’interés turístic provincial. Entitats com el Museu Valencià d’Etnologia, diversos departaments de la Universitat de València així com l’Associació Cultural la Nostra Terra o l’IEVA.

“Des de l’any 2010 la Nit de les Fogueretes d’Agullent ja tenia la consideració de festa d’interés turístic local, però pel seu inqüestionable valor etnològic i pel seu potencial com atractiu turístic vam considerar que calia treballar per aconseguir que pujara a la categoria de provincial”, comenta Bea Albert, regidora de Turisme. “Es tracta d’una nit molt especial, on el foc dels fanalets, de les fogueres i de les falles, que són unes torxes fetes amb esportins, il·luminen el camí cap a l’ermita de Sant Vicent Ferrer. Un ritual que els agullentins i agullentines conservem des de fa més de quatre segles”.

Per a Pau Muñoz, regidor de Festes de l’Ajuntament d’Agullent, aquesta declaració ve a ratificar la rellevància que té aquesta festa no només entre els agullentins, “sinó també entre els nombrosos visitants que cada primer divendres de setembre s’apropen fins a Agullent per a participar en aquesta romeria nocturna, que rememora el milacre de la pesta de Sant Vicent Ferrer”. De fet, segons assenyala el regidor de Festes, la important repercussió pública i informativa de les darreres edicions de la Nit de les Fogueretes, ja indicava la necessitat de fer pujar un esglaó la declaració turística d’aquesta festa, “i així col·locar-la allà on per repercussió és mereix, és a dir, ser catalogada d’interès turístic provincial”.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Finalitzat el termini per a participar al seté Concurs d’Escriptura Crítica Juvenil

El passat dilluns 15 a les 23.59 hores es donava per tancat el termini per …