Més de 10.000 persones visiten la Fira de l’Olleria

0

L’oratge finalment ha respectat la Fira, i més de 10.000 persones han visitat l’Olleria durant este cap de setmana. Una Fira que enguany complia 329 anys d’història, des que el Rei Carles II va concedir a l’Olleria el privilegi reial de poder fer una fira el 12 de juny de 1687.

Al reclam, que suposen les atraccions sobretot per als més menuts, hi havia que afegir nombroses parades de productes típics, gastronomia, complements, etc. i de moltes associacions locals.

La Fira obria les seues portes oficialment divendres de vesprada amb la inauguració per part de la Reina i la Reina infantil de 2016 i les autoritats locals, i que va comptar amb les actuacions del Grup de Danses El Revol, la Colla la Morralla, el Ball dels Locos i la Muixeranga de Xàtiva.

La jornada de dissabte començà amb la XVII Volta Cicloturística i en la que van participar més de 100 ciclistes de totes les edats. Enguany el recorregut foren 30 quilòmetres per diferents paratges naturals de l’Olleria com ara Caputxins, la Gaveta, etc.
Al migdia, en el Teatre Goya, es van donar a conèixer els guanyadors dels premis del Concurs fotogràfic organitzat per el Col·lectiu de mares lactants Pit i Sentit i l’Ajuntament de l’Olleria. El 1o premi fou per a Sandra Seguer, el 2n per a Rebeca Camarena i el 3er per a Neus Cerdà. A més, es van donar altres 3 guardons: premi d’alletar en públic a Laura Cebrián, de lactància prolongada a Ma Teresa Catalan i de lactància materna general a Rosi Vidal.

De vesprada es va fer la Presentació del disc de José Chafer “Textures”. Més de 150 persones ompliren la Casa Santonja per escoltar este magnífic trompetista local en la presentació del seu nou disc. Nombrós fou també el públic que es congregà al carrer Ausiàs March per escoltar el grup Germans Brothers i ja a la mitjanit l’Orquestra Mito, va ser l’encarregada d’amenitzar la nit de de dissabte de Fira.

Diumenge començava el dia amb la XXI Volta de motos clàssiques en la que participaren més de 200 motos i cotxes antics, i que feren un recorregut per diferents pobles de la Vall d’Albaida.

Desenes de xiquets i xiquetes ompliren la Plaça del Convent de Loreto per escoltar a Llorenç el Contacontes relatar les històries més sorprenents i ja al migdia explotaren els centenars de bufes que hi havia en la Globotà.

Els amants dels cavalls disfrutaren amb l’espectacle eqüestre que organitzà l’Associació d’amics del cavall de l’Olleria, i que va estar precedit per una cercavila per diferents carrers de la localitat.

Ja de vesprada, la actuació de la Sarsuela Luisa Fernanda amb un Teatre Goya ple de gom a gom posava el punt i final a la Fira de 2016 que com explica l’Alcalde de l’Olleria i Regidor de Festes Julià Engo ha estat tot un èxit : “estem molt contents del desenvolupament de la Fira. Ha estat un cap de setmana festiu on l’Olleria ha estat el centre de la Vall, on la gent ha participat de totes les activitats programades per l’Ajuntament i per les associacions, als que els hem d’agrair la seua predisposició per engrandir la nostra Fira. Cal destacar també el bon comportament cívic de tot el veïnat. Les incidències han sigut mínimes i això és molt d’agrair. I d’altra banda voldria reconèixer la tasca de tots els treballadors municipals que en estos dies de festa per a tots, ells treballen de manera més intensa.”