12/06/2024 - 20:18
Més

  El Grup de Danses d’Ontinyent disputa la final de “Sona la dipu”

  Altres notícies

  El Grup de Danses d’Ontinyent participarà aquest dissabte, 12 de setembre, a la final de “Sona la dipu amb música, balls i cançons tradicionals” que se celebrarà al Teatre Principal de València. La Diputació de València emetrà íntegra la final el dissabte que ve a partir de les 19:00, que podrà seguir-se en directe a través de la web municipal www.ontinyent.es

  Els ontinyentins seran els primers en participar en aquest certamen organitzat per la Diputació de València, amb la col·laboració de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana, al que també competiran La Xicalla de Catarroja, La Senyera de València, Xafarnat de Paterna, Les Folies de Carcaixent, El Tossal de Llíria, Canyamars de Canals i el Grup Realenc de Picanya.

  Segons l’ordre establit mitjançant sorteig, el Grup de Danses d’Ontinyent, a més, obrirà la competició amb la Jota d’Aielo de Malferit i L’U de la Pobla del Duc, “peces de la Vall d’Albaida, perquè sempre que eixim fora intentem interpretar obres autòctones”, segons assenyalava Mª Carmen Pastor, membre de l’agrupació integrada per més de seixanta membres, encara que només 20 podran actuar en la final. El guanyador del primer premi rebrà 2.500 euros, el segon 1.500 euros i el tercer 900 euros, a més de les plaques commemoratives corresponents de la Diputació i de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana.

  El regidor de Cultura, Àlex Borrell, ha desitjat “tota la sort del món” als dansadors i dansadores ontinyentins, “persones molt compromeses amb la nostra cultura i tradicions, que han recuperat de l’oblit danses populars com l’Enramada a la processó del Corpus la Dansa de la Mort que es balla en el Cant de la Sibil·la, la Jota dels Contrabandistes o la Jota dels Reis, entre altres”, tot confiant en què obtinguen una bona classificació final al certamen.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -