La cultura refresca l’estiu a Bocairent amb més de 30 activitats

0

Un total de 35 activitats conformen la programació ‘Refresca’t amb la Cultura’ que l’Ajuntament de Bocairent posa en marxa durant l’estiu i que finalitzarà el 8 de setembre pròxim amb el darrer espectacle de Xavi Castillo ‘News!’ a la plaça de bous. Una iniciativa que en la seua segona edició “consolida les propostes de l’any passat i s’amplia amb novetats com la nit de contes a la fresca impulsada conjuntament amb la Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida o els quatre concerts inclosos en ‘Escenari jove”, com destaca el regidor de l’Àrea Cultural i Juvenil, Xavier Molina.

El cicle ‘Estiuejart’ serà l’encarregat d’iniciar la programació amb l’exposició commemorativa dels 34 anys de pintura de l’artista local Javier Cerdà que quedarà inaugurada divendres, 7 de juliol, a les 20.00 h a la sala Joan de Joanes. Tres tallers, una mostra de gravats al sucre i la segona marató de fotografia jove són les altres activitats incloses en aquest àmbit.

Igualment, les ‘Nits musicals’ també arrancaran divendres amb els boleros interpretats pel grup Vila Ensemble de la societat musical Vila de Bocairent que sonaran a partir de les 23.00 h en la plaça de la Cantereria. El folk rock i la cançó de Gent del desert i el metall del conjunt Brass de l’Associació unió musical de Bocairent seran les altres dos cites el 21 de juliol i el 4 d’agost, respectivament.

Finalment, el tercer cicle de ‘Refresca’t amb la Cultura’ que s’obrirà aquest cap de setmana serà el de ‘Vesprades de ball’ que diumenge comptarà amb un taller impartit per Jesús Condés a partir de les 19.30 h a la plaça de Cervantes. La segona sessió tindrà lloc el 23 de juliol.

La ‘Bibliopiscina’, les ‘Lletres al carrer’ amb narracions orals i presentacions literàries, les rutes nocturnes temàtiques, el cinema d’estiu, els concerts juvenils, les consolidades xerrades a la fresca i els contes de les festes de sant Agustí completaran una programació regular “amb un protagonisme absolut del carrer”, com ressalta Xavier Molina, “ja que la iniciativa recorrerà diferents zones del nucli urbà per tal d’aprofitar els racons que ens permeten aproximar al màxim la cultura al nostre veïnat al mateix temps que posem en valor el nostre patrimoni monumental i mediambiental”. Baix la coordinació i el patrocini de l’Ajuntament, ‘Refresca’t amb la Cultura’ compta també amb la participació de nombroses associacions locals “símptoma inequívoc del seu dinamisme”, segons el regidor de l’Àrea Cultural i Juvenil de Bocairent.

Font: Ajuntament de Bocairent