19/04/2024 - 5:18
Més

    Ontinyent destina una ajuda d’emergència als refugiats de Síria

    Altres notícies

    L’Ajuntament Ontinyent destinarà una ajuda d’emergència d’aproximadament 4.000 euros als refugiats siris que estan fugint de l’escalada de violència armada que viu aquest país àrab. Es tracta d’una partida remanent de les Ajudes d’Emergència del Fons Municipal de Solidaritat que cada any es destines a accions de cooperació internacional, una aportació de la que el Coordinador de l’àrea de Política per a les Persones, Jaime Peris, destacava que “la magnitud dels problemes derivats de la major migració viscuda a Europa a les últimes dècades fan que ningú, a cap país, puga girar la cara”.

    Peris avançava que a estes ajudes se sumarà el recolzament del consistori als projectes comuns que impulsen front la Diputació i la Generalitat aquesta crisi internacional, i que a més a més el Consell Municipal de Cooperació Internacional debatrà a la seua propera sessió (que tindrà lloc als propers dies, amb caràcter d’urgència) la presa de noves mesures de recolzament.

    Aquest consell està presidit pel propi coordinador de Política de les Persones i per la regidora de Cooperació, Katty Ushiña, i d’ell formen part 15 associacions, entitats i partits polítics de govern i oposició, comptant-se amb l’assessorament dels tècnics municipals de Serveis Socials, i suposa, en paraules de Jaime Peris, “un lloc idoni on determinar noves accions a emprendre per recolzar els milers de famílies que estan fugint del terror de la guerra, per tal que el grau d’implicació de la ciutat neixca de la participació, d’una decisió conjunta de totes i tots”.

    El conflicte a Síria ha provocat el desplaçament de 4.000.000 de persones segons ACNUR. A Turquia romanen al voltant de 2.000.000. Líban, Iraq, Jordània, Egipte i altres països nord-africans es reparteixen quasi la totalitat de la resta, tot i que alguns refugiats, més de 250.000 només al que portem d’any, han arribat a territori de la Unió Europea a través de la Mediterrània.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El PP d’Aielo de Malferit Mobilitza un Ple Extraordinari per Aturar la Planta de Biogàs

    El Grup municipal del Partit Popular en Aielo de Malferit ha convocat un ple extraordinari per debatre la lesivitat...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -