22/06/2024 - 21:41
Més

  “De portes endins”, tallers casolans de faena a estall

  L’IEVA presenta divendres 9 de febrer el documental que hem produït sobre el treball no qualificat que moltes dones han fet a casa

  Altres notícies

  De portes endins. Dones, vida i treball a la Vall d’Albaida és la nova publicació de l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida, un treball que veu la llum en forma de documental i que s’estrenarà el divendres 9 de febrer, a les 19.30 h, a l’Auditori Municipal de Benigànim.

  L’audiovisual parla de treballs que tradicionalment han fet a casa les dones a la nostra comarca, alguns dels quals amb tècniques artesanals i tradicionals en desús o transformats; faenes que implicaven un gran esforç personal per a aportar ingressos econòmics a la família, generalment en l’àmbit de l’economia submergida i sense cap reconeixement social.

  La voluntat és traure a la llum aquesta participació de la dona en el món laboral, amb les faenes que tradicionalment han fet, usos i costums relacionats, per tal de reconèixer la seua aportació al desenvolupament de les famílies i dels municipis. Es vol mostrar a les generacions més joves la vida de les àvies que van haver de fer front a la duresa d’una vida laboral que s’havia de compaginar amb el pes de la faena de la casa i la cura dels fills o majors.

  Amb guió de Lluïsa Gallego i Mariola Montosa, i la realització d’Anmorsígol, el documental recull entrevistes a onze dones de la comarca de poblacions i generacions diferents al voltant de les seues experiències en un món laboral que solia viure’s ‘de portes endins’.

  Amb aquesta publicació, l’IEVA afig una nova actuació a les dedicades a l’estudi i difusió del paper de la dona a la Vall d’Albaida que vam començar el 2018 amb el cicle de conferències i tales redones Pas de dona. El 2019 va seguir amb l’exposició itinerant Petjades de dones, i el 2021 amb un altre documental: Dones al pas.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Pepe Serna revalidat com a president d’ATEVAL per a una nova etapa de creixement

  En un acte ple de representants del món polític, empresarial i acadèmic, Pepe Serna ha estat revalidat com a...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -