02/10/2023 - 10:35
Més
  IniciVall d'AlbaidaAielo de MalferitCultura de la Generalitat arranca la programació a Aielo de Malferit amb...

  Cultura de la Generalitat arranca la programació a Aielo de Malferit amb el Cor de la Generalitat

  La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha programat la primera d’un seguit d’activitats que té previstes durant 2022 a Aielo de Malferit, amb motiu del reconeixement de la població de la Vall d’Albaida com a capital cultural valenciana.

  Es tracta d’un concert del Cor de la Generalitat, junt amb el grup valencià de recuperació de música antiga La Dispersione, sota la direcció de Joan B. Boïls, que tindrà lloc el dissabte 22 de gener a les 20.00 hores a l’església de Sant Pere d’Aielo de Malferit, i és gratuït.

  En aquest sentit, s’ha dissenyat un programa especial titulat Armónico Tributo, format per obres de Buxtehude, Fasch, Muffat i Bach. En aquest muntatge, el director del Cor de la Generalitat serà Jordi Blanch i es comptarà amb la soprano Erika Escrivà i l’alt Diana Muñoz com a intèrprets principals. El grup La Dispersione estarà compost pels violinistes Luis Osca i Josep Ribes; Juan Perfecto Osca al violó; Lluc Osca al contrabaix; Fran López a la tiorba, i Ignasi Jordà a l’orgue.

  Cal recordar que la distinció de capital cultural valenciana promou la descentralització de l’oferta cultural, la millora de les comunicacions entre la Generalitat i els agents culturals del territori valencià i l’accés universal a la cultura. En aquest sentit, i com a novetat, per primera vegada la Conselleria de Cultura hi destina fons econòmics perquè l’Ajuntament d’Aielo de Malferit dissenye programació pròpia, en concret 50.000 euros.

  Alhora, tal com s’ha fet en les capitals culturals valencianes anteriors, Cultura de la Generalitat programarà durant l’any activitats d’arts escèniques, música, exposicions i cinema a la localitat de la Vall d’Albaida mitjançant els diversos espais culturals que depenen de la Conselleria.

  Redacció TVDO
  Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
  Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital
  El més llegit