IniciEducacióIniciades les obres de reforma del CEIP Bonavista

Iniciades les obres de reforma del CEIP Bonavista

Ontinyent ha vist iniciades ja les obres de reforma i ampliació del CEIP Bonavista dins del pla “Edificant” que finança la Generalitat Valenciana i executa el consistori ontinyentí. Una actuació que suposarà una inversió de 2’17 milions d’euros i que es durà a terme en dues fases a les zones d’educació infantil i primària, quedant el conjunt de l’actuació finalitzada abans de l’inici de curs 2023/24.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez; el regidor d’Educació, Óscar Borrell; i el director del centre, Kike Molina, coincidien en destacar el caràcter “històric” de l’actuació que s’inicia ara, llargament reivindicada, ja que “fa 30 que es va demandar adaptar el centre a la LOGSE que implantava aules de 3 anys; i després de 6 lleis educatives arriba l’hora de l’adaptació a la normativa actual”.

Jorge Rodríguez destacava que la del Bonavista “va a ser l’obra que més fons requerirà de les que anem a executar amb els 6’5 milions d’euros destinats al pressupost municipal per a infrastructures educatives, dins del conjunt d’un pressupost de rècord a les inversions a la ciutat, amb 17’5 milions. Gràcies al programa Edificant va a fer-se realitat aquestes obres, que deurien haver-se realitzat fa molts anys, i que ara amb els fons de la Generalitat i la gestió de l’Ajuntament van a ser finalment una realitat, a l’igual que altres importants actuacions que van a executar-se al CEIP Martínez Valls, el CEIP Vicente Gironés o l’IES l’Estació”, apuntava.

Des de l’empresa adjudicatària, UTE Globalklee, empresa del Grup internacional Cleop (responsable de la construcció d’espais com el Pavelló Fons de Sant Lluis de València, els estadis del Levante UD i Elche CF o el Mercat Central de València), Enrique Verdú explicava que a la primera fase, iniciada ara, s’ampliarà l’aulari d’infantil amb 4 noves aules mes espais complementaris, a més de crear-se una nova zona de joca infantils i una connexió coberta i nova edificació per a serveis al pati de primària.

En la segona fase, que començarà aquest estiu, s’inclou la dotació d’un nou ascensor, millores al revestiment tèrmic, fusteria exterior, accessibilitat, instal·lació elèctrica i climatització, o reparació de pilars i goteres, així com a la substitució de la coberta de fibrociment del gimnàs, pavimentat dels accessos als edificis i condicionament acústic del menjador.

En total, una intervenció amb un termini d’execució estimat de 18 meses, en un centre que el regidor Óscar Borrell recordava que compta amb més de 40 anys d’antiguetat i que, llevat de l’ampliació de la cuina en 2005, no havia estat objecte de millores destacables: “començar les obres fa que aquest siga un moment històric, ja que després de molts anys de reivindicacions i gestions estes obres per fi es fan realitat”.

El Director del centre, Kike Molina, mostrava “l’alegria i satisfacció” de tota la comunitat educativa “per l’inici d’unes obres que per fi van a adaptar el centre a les necessitats educatives i evolutives de l’alumnat. Amb estes instal·lacions, per fi podrem adaptar la formació al segle XXI i avançar en l’aposta per les pedagogies actives que potencien l’autonomia i la presa de decisions de l’alumnat”, manifestava. Molina també agraïa a les families dels i les alumnes la seua comprensió amb les molèsties que pugen ocasionar obres.

Redacció TVDO
Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital
Articles relacionats
Continue to the category
- Advertisment -

Popular