23/07/2024 - 10:47
Més

  Bocairent i l’Olleria son les pròxims destins d’EntreComarques

  Altres notícies

  El passat dissabte, 18 d’abril, un nombrosos grup arribat de tots els racons de la nostra geografia, es van apropar fins la porta de l’ajuntament de Benigànim per tal de realitzar la ruta sacra entre el cel i la terra. El recorregut va consistir en visitar el patrimoni religiós de la localitat: les esglésies, les capelles, l’ermita i el convent. Fou un itinerari guiat per Javier Herrero on el turista va descobrir de primera mà el llegat del passat i la història del municipi, la mística relació entre la dimensió humana i la divina. La ruta va finalitzar en un suculent refrigeri en el convent.

  El darrer diumenge, 19 d’abril, el municipi de Villanueva de Castellón va realitzar la ruta inclosa dintre del programa Entre comarques. El recorregut fou un passeig des de l’època romana fins l’actualitat on van visitar el jaciment del forn roma. De camí a l’església, van observar el mercat i la plaça de l’ajuntament que antigament era el convent de Sant Vicent Ferrer i a hores d’ara està l’edifici que comparteix l’ajuntament i la reial Sèquia d’Escolana. Finalment els visitants van contemplar el col·legi de Sant Domènec i, els tres motors alemanys de carbó. La ruta va finalitzar amb una xicoteta degustació de tapa i beguda.

  Les mancomunitats de la Ribera Alta, Ribera Baixa i Vall d’Albaida, amb la col·laboració dels municipis i el patrocini del Patronat Provincial de Turisme València, Terra i Mar, de la Diputació de València, han organitzat per aquest cap de setmana les visites guiades a les poblacions de Bocairent i l’Olleria.

  Dissabte 25 d’abril: Bocairent (Vall d’Albaida)

  A les 10:30h del matí des de la porta de l’ajuntament de Bocairent realitzarem la ruta que porta per títol “El millor de Bocairent” on descobrirem els llocs més emblemàtics de Bocairent. La ruta àrab recorre l’etapa islàmica de Bocairent, que va ser una de les més pròsperes i la que ha deixat un major llegat. La visita al casc antic de Bocairent, declarat conjunt històric-artístic, es fa imprescindible. Compta amb un peculiar traçat de carrers, al més pur estil àrab, amb pujades i baixades, escales, voltes, placetes, atzucacs… Una passejada, que és convenient fer amb el calçat adient, ens descobrirà racons de gran bellesa. Fonts i testos amb flors marquen el trajecte, que ens pot dur a alguna de les ermites del casc antic, la casa del poeta Ibn-Ruhaim i molt més. Es prega inscripció prèvia a través del formulari online.

  Diumenge 26 d’abril: L’Olleria (Vall d’Albaida)

  A les 10:30h del matí des de la porta del convent de Caputxins de l’Olleria es realitzarà la ruta per l’Olleria on descobrirem la història, la cultura i la tradició. El recorregut s’inicia en el mateix temple dels Caputxins on el germà Miguel ens explicarà amb tot detall tot l’edifici religiós, el patí, la murta i el museu del vidre del convent. Després ens dirigirem cap la Casa Santonja- Palau dels Marau on ens espera una interessant animació turística. La ruta finalitza amb un xicotet refrigeri per a tots els assistents.

  Per a completar el cap de setmana, la Mancomunitat ha preparat les següents activitats: per a la jornada del divendres, 24 d’abril, realitzarem el Mou-te per la Vall a Bocairent amb un circuit de multiaventura i tirolina al poliesportiu. La jornada del dissabte, 25 d’abril, es completa amb la ruta Entre Comarques a Bocairent de matí i, per la vesprada, el Mou-te per la Vall a El Ràfol de Salem. Finalment el diumenge, 26 d’abril, tindrem la ruta de l’Olleria de matí i, per la vesprada, el Naturbalance a Beniatjar que acollirà la cloenda del programa.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent celebra el seu 1r concurs de tomata: inscripcions obertes

  Aquest dissabte, Ontinyent celebra el seu 1r Concurs de Tomata a la plaça del Sant Domingo, organitzat per Per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -