12/06/2024 - 19:59
Més

  S’anuncien tots els detalls de la 15a Mostra de Cinema d’Ontinyent

  Altres notícies

  La gala homenatge al director de cinema Ventura Pons en Ontinyent comptarà amb els actors Teresa Gimpera i Ignasi Millet. Així es confirmava aquest dijous en la presentació de la XV Mostra de Cinema d’Ontinyent que organitza el Cine Club Utiye amb la col·laboració de l’Ajuntament i la Diputació de València, i que tindrà com a protagonista al realitzador català.

  El regidor de Cultura, Àlex Borrell, el President del Cine Club Utiye, Joan Enric Valiente, i l’artista Maria Carballo donaven detalls d’una mostra que arreplegarà un total de 8 films de Ventura Pons repartits en diverses sessions, des del 31 d’octubre i fins al 6 de novembre a les sales del Centre Comercial El Teler.

  La jornada central serà la de divendres 4 de novembre, quan tindrà lloc a partir de les 20:00 hores al Teatre Echegaray una gala homenatge a Pons, amb 28 pel·lícules a les seues esquenes i preparant actualment la 29, i amb una trajectòria on ha estat vicepresident de l’Acadèmia de les Arts i Ciències Cinematogràfiques d’Espanya, i ha rebut nombrosos reconeixements, entre ells la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles arts.

  Àlex Borrell destacava com a “tot un luxe” comptar a Ontinyent amb un dels pocs cine clubs a tot l’estat, i animava a la ciutadania a descobrir més de prop al considerat com el “Woody Allen espanyol”, tant per la seua extensa filmografia com per la combinació de drama i comèdia a la mateixa. Borrell explicava que el mateix dia de la gala, divendres 4, Ventura Pons, Teresa Gimpera i Ignasi Millet oferiran una xerrada en el Campus Universitari, oberta al públic en general.

  Joan Enric Valiente destacava també la trajectòria dels dos actors que acompanyaran a Ventura Pons: Teresa Gimpera, considerada “la musa de l’Escola de Barcelona”, que ha participat en més de 120 pel·lícules,; i Ignasi Millet, actor i museòleg català “que malgrat ser seropositiu i haver passat per vivències dramàtiques en la seua vida és un personatge que transmet les seues vivències de manera divertida”. Valiente enumerava els films que es projectaran del 31 d’octubre al 6 de novembre en el centre comercial El Teler, i que seran “Un berenar a Ginebra”; “Cola, Colita, Colassa”; “Ignasi M.”; “Carícies”; “Anita no perd el tren”; “El gran gato”; “La vida abismal”; i “Oh, quina joia!”.

  L’autora del cartell de la Mostra és l’ontinyetina María Carballo, llicenciada en Belles arts, actual professora en l’EPA Sant Carles es va mostrar “molt agraïda” per la confiança dipositada en ella i va explicar que la tècnica del cartell “ha sigut bàsica, un retrat al llapis, i que on allò més difícil ha sigut plasmar el rostre de Ventura”.

  Joan Enric Valiente va tenir especials paraules d’agraïment per a la Diputació de València, ja que una subvenció de 30.000 euros de la corporació valenciana gestionada des de l’Ajuntament d’Ontinyent ha permès a l’Utiye adquirir un projector digital: “Si no teniem el projector no podiem realitzar les nostres activitats, i hem d’agrair aquest recolzament que ens ajuda a seguir endavant”, concloïa.

  Font: Ajuntament d’Ontinyent

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -