Imatge de la reunió de l'Ajuntament amb les associacions de Sant Rafael.

“L’Ajuntament al Barri” amplia les vies de participació ciutadana a Ontinyent

L’Ajuntament d’Ontinyent encetarà la propera setmana una nova via de foment de la participació ciutadana amb “L’Ajuntament al Barri”. La iniciativa, que segueix la línia de “Ontinyent marca el Camí” i “Ontinyent Participa”, preten augmentar el contacte directe amb el veïnat, explicant les accions realitzades, els nous projectes, i recollint suggerències i recomanacions de millora tant de particulars com d’associacions i col·lectius de cada barri.

El regidor de Govern Obert, i Transparència, Joan Sanchis, ha explicat que “es tracta d’un nou programa que és un punt i seguit a les distintes accions que s’han posat en marxa els últims anys des del Govern d’Ontinyent per fomentar la participació efectiva i directa de la ciutadania en la gestió pública, perquè entenem que fent barri fem ciutat, o com deiem al programa electoral fem ciutat dels barris”, explicava.

Així, “L’Ajuntament al barri” destinarà tot un dia a cada barri. Durant la jornada, l’Alcalde Jorge Rodríguez i els regidors prendran contacte directe amb la ciutadania i també visitaran tant centres socials, educatius, veïnals i sanitaris del barri per tal de conèixer de primera mà les seues necessitats. El sector comercial centrarà també l’atenció del Govern d’Ontinyent, amb un contacte directe amb els comerciants i els seus representants, ja que, assenyalava Joan Sanchis, “el comerç de proximitat és un dels pilars econòmics i socials de cadascun dels barris d’Ontinyent, de manera que les seues opinions tenen un gran valor per conèixer la situació del barri”.

Les jornades començaran a primera hora del matí i s’interrompran a l’hora de dinar, per reprendre’s a la vesprada. La visita de l’Alcalde i els regidors estarà recolzada amb un punt de trobada, en un lloc cèntric i accessible del barri, on els veïns i veïnes podran trobar-se amb l’Alcalde en un horari predeterminat i fer una conversa informal o dipositar, en una urna les seues propostes i/o recomanacions.

“L’Ajuntament al barri” se suma a les diverses iniciatives que ha posat en marxa el Govern d’Ontinyent en el últims 5 anys per tal de fomentar la participació de la ciutadania en la gestió municipal de manera efectiva. La regidora de Ciutadania, Virtudes González recordava que “les primeres accions se centraren en la formació i impuls dels distints consells sectorials que derivaren en la constitució del Consell de Ciutat, però era necessari que la participació ciutadana tinguera un reflexe concret en la realitat quotidiana”.

D’aquesta manera, “Ontinyent Participa” canalitza i concreta la participació ciutadana amb la tria per part de la ciutadania d’un percentatge dels projectes que s’executen amb la partida anual d’inversions municipals. A banda, a mitjans de setembre s’obria oficialment un altre espai de comunicació directa amb professionals, anomenat “Ontinyent marca el camí”, format per grups de persones significatives de distints sectors econòmics i socials amb inquietuds i als quals se’ls vol testar la seua opinió respecte de l’estat de la ciutat i les seues necessitats de futur. Ara, amb “L’Ajuntament al barri”, el Govern que lidera Jorge Rodríguez fa un nou pas endavant en esta línia de foment de la participació ciutadana.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

S’eliminen els semàfors de dilluns a divendres a la Plaça de la Concepció

Des d’aquest dilluns 29 de juny l’accés al centre urbà d’Ontinyent serà més fluït, en …