IniciVall d'AlbaidaAgullentAgullent presenta el seu Arxiu Gràfic Municipal

Agullent presenta el seu Arxiu Gràfic Municipal

Demà dijous 29 de juliol, a partir de les 22.30 hores, l’Arxiu Gràfic d’Agullent sera presentat públicament.  L’esdeveniment s’emmarca al programa cultural de l’Estiu Actiu agullentí i tindrà lloc a l’escenari de la Font Jordana, amb accés  lliure per al públic. L’acte servirà com a inauguració de la pàgina  web (www.arxiugraficagullent.es), on es podrà consultar el resultat  de més de tres anys de treball.

El projecte ha estat dirigit i supervisat per l’arxivera de la  Mancomunitat de la Vall d’Albaida, Neri Arques. Qui s’ha  encarregat, a banda de contactar amb els programadors web i  planificar la distribució de la pàgina, d’assessorar en la catalogació  de les imatges i els documents. Un procés durant el qual Arques ha  comptat amb l’ajuda de fins a tres arxivers locals: Maria Isabel  Vallés, Paloma Díaz i Rafa Revert, l’actual bibliotecari del poble, els  quals han recollit i digitalitzat totes les dades. A més, han disposat  de la col·laboració d’un col·lectiu de persones que s’han implicat en  el projecte, entre elles, Adela Belda i Gloria Roglá.

En paraules de l’actual arxiver local, Rafa Revert,  www.arxiugraficagullent.es ha estat “creada sota la premissa de  recuperar, conservar i divulgar el patrimoni local”, ja que tot el  material recollit fa referència a Agullent i a la seua gent. És per això  que Maria Herrero, regidoria de Cultura, anima al veïnat a aportar  les seues fotografies i documents antics per seguir ampliant l’Arxiu  Gràfic, “actualment ja comptem amb el registre de més de cinquanta  famílies, però esperem seguir fent créixer l’arxiu. L’acte d’aquest  dijous, amb la presentació de la web, és el resultat de tres anys de  feina. Esperem que agrade el resultat i que servisca d’al·licient  perquè més famílies i persones vulguen involucrar-se en aquest  projecte de memòria col·lectiva”. 

Neri Arques defineix la conservació del patrimoni etnològic i  gràfic agullentí que s’està duent a terme com “un treball de  formigueta”. Des d’un primer moment, el disseny  d’arxiugraficagullent.es està fet pensant en l’accessibilitat per a tots  els públics. Amb aquest propòsit, la pàgina web de l’Arxiu disposarà  d’un vídeo didàctic amb els passos a seguir per fer una recerca al  registre de la manera més intuïtiva possible.

L’Arxiu Gràfic d’Agullent és un projecte organitzat en  col·leccions que contenen materials audiovisuals, documentals,  registres sonors i, principalment, fotogràfics que mostren l’evolució  amb el pas del temps del territori local i de l’estil de vida agullentina.  La pàgina web permet al visitant endinsar-se i reviure els indrets del  poble a través de dues vies, fins i tot, complementaris: per  col·leccions o per temàtica. Una ferramenta la qual possibilita una  recerca minuciosa al detall.

Segons ha explica Maria Herrero, regidora de Cultura, l’Arxiu  Gràfic d’Agullent a més de fotografies recopilarà dibuixos i cartells.  També es vol crear una secció de fonoteca, una altra d’audiovisuals  i una de documents, on s’inclouran tant publicacions tècniques, com  per exemple estudis sobre la flora autòctona o cròniques  d’esdeveniments locals així com documents privats antics.

Redacció TVDO
Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital
Articles relacionats
Continue to the category
- Advertisment -

Popular