Made in Ontinyent

0

Si hi ha alguna cosa que ha evidenciat la pandèmia de la covid-19 és la necessitat de comptar amb determinats sectors estratègics per no haver d’acudir a mercats externs per proveir-nos de material bàsic com puguen ser mascaretes, bates o equips de protecció individual (EPIs). Aquesta crisi és l’oportunitat perfecta per relocalitzar la nostra indústria, impulsar noves línies de negoci que òbriguen una nova línia de treball a les nostres empreses. Des del Govern de Jorge Rodríguez i Ateval s’ha impulsat un clúster sanitari que permetrà a les empreses del tèxtil i afins reorientar la seua producció i que el tèxtil sanitari es convertisca en una nova línia d’activitat.

Donar suport a este clúster és donar suport a la nostra indústria, és garantir la prosperitat de les nostres empreses i el manteniment dels llocs de feina. La covid-19 ha demostrat que no podem dependre de tercers països perquè quan comprem productes a la Xina, la nostra indústria es queda parada i els nostres veïns i veïnes es queden sense feina. El que en un principi és més barat acaba sent molt més car perquè cal pagar ajudes a empreses, subsidis o prestacions a la gent que es queda en l’atur i, a més, desapareix un important volum d’activitat econòmica que també es tradueix en una minva dels ingressos de l’Estat. En un moment on la pandèmia està redefinint la nostra societat, les administracions tenim la responsabilitat d’impulsar mesures que protegisquen la nostra indústria i a la nostra gent. Per aquesta raó, des de La Vall ens Uneix hem proposat que la Diputació de València done suport de manera efectiva al nou Clúster Tèxtil Sanitari i Afins a través de mesures concretes com l’inici d’un diàleg per part de la Diputació amb els representants d’ATEVAL per participar i ajudar en el desenvolupament d’Este clúster industrial amb els instruments econòmics i financers pertinents.

És en els moments més durs quan els polítics devem estar a l’altura de les circumstàncies perquè és, precisament, quan la ciutadania, així com les nostres empreses i els autònoms i autònomes més ens necessiten. Els ajuntaments són, a més, l’administració més pròxima i, per tant, la primera en donar resposta i atendre les demandes del seu veïnat. Per això, des de La Vall ens Uneix hem proposat a la Diputació que es permeta als ajuntaments destinar els seus superàvits a la lluita de la covid-19. Al cap i a la fi, eixe superàvit és el resultat d’un esforç que la nostra ciutadania ha realitzat.

La ciutadania no necessita grans proclames, ni grans discursos polítics, necessita acció. Necessita fets que ajuden a solucionar els seus problemes i així evitar una crisi econòmica i social sense precedents.

En aquesta nova realitat a la qual ens enfrontem, des de la Vall d’Albaida ens uneix treballarem incansablement per continuar impulsar mesures concretes que ens ajuden a protegir la nostra indústria i a la nostra gent ja que és l’única manera de garantir un futur prosper a la ciutadania dels nostres pobles i ciutats.