20/04/2024 - 0:03
Més

    Altres notícies

    Article d’Opinió de Carla Tortosa, membre del PSPV-PSOE d’Ontinyent

    L’ altre dia, pensant en quin tipus d’oci  féiem els joves a Ontinyent, vaig pensar que actualment només es limita a trobar-se de festa a la Fira en novembre, en Mig Any, a Moros i Cristians, i a Bous. És un poc dolent que el model d’oci promogut per als joves siga trobar-se entre carpes i copes en diferents ocasions a l’ any, com si aquesta fora l’ únic tipus de festa al voltant de la qual ens interessara trobar-nos. Tal vegada és perquè no tenim més alternatives? O és perquè no tenim un espai multifuncional on reunir-nos de manera més continuada?

    A més a més, vaig pensar en tot aquell oci que havíem perdut com per exemple els festivals. Però sobretot, personalment el que més trobava a faltar eren les paelles de la CLJO; d’elles guarde un gran record. Simplement pel comboi que es crea entre els grups d’amics: organitzar-se, comprar,dur el mobiliari, cuinar la paella, menjar, conversar i gaudir…

    Tots sabem que Ontinyent necessita continuar creixent, i amb això la seua gent també. Per aquesta raó no ens podem oblidar dels joves i del seu oci; com bé diu José Antonio Martínez: “Sempre diem que els joves són el futur, però són el present, són l’ARA, per això hem d’actuar”.

    Des del PSPV ja teníem una gran sensibilitat vers aquest tema, però després de la xarrada i l’estudi publicat pel Consell Local de la Joventut ens hem adonat que intervenir per i amb la Joventut és una necessitat prioritària!

    Si ens posem a pensar… Quins joves volem que ens representen com a ciutat?
    De segur que volem uns joves amb pensament crític, esperit emprenedor, hàbits saludables… En resum necessitem uns joves participatius a la ciutat, que exercisquen la seua ciutadania activa perquè se senten identificats amb el que Ontinyent els ofereix per desenvolupar-se.

    Òbviament, aquests atributs no s’aconsegueixen soles, es requereix un treball de cooperació entre les escoles /instituts , el CLJO i comprometres en dur a la pràctica aquelles propostes que es plantegen.

    Les nostres proposen passen per potenciar espais d’oci i d’encontre per a joves i dotar d’un espai jove a altres barris de la ciutat amb ofertes d’oci i culturals de qualitat; perquè pensem que és necessari que els joves tinguen un lloc on anar. Per tal que es coneguen, puguen compartir gustos i aficions. D’aquesta manera obriran el seu cercle social i aconseguiran que vaja més enllà dels companys de classe. A més a més, si impulsem actes culturals estarem invertint en la formació integral de cada jove, i com a conseqüència estarem creant uns joves conscienciats amb el medi ambient, l’art, l’economia,la psicologia…

    També defensem el necessari impuls de programes de desenvolupament del talent.
    A Ontinyent han nascut, fruit de l’ esforç de joves talents creadors, molts grups musicals com: Atzukak, Auxili, Gent del dessert, La Trocamba Matanusca…  que actualment són referents a la nostra comunitat. A més a més han apostat per defensar la nostra llengua, la nostra cultura. Ells ens demostren que és moment de tornar a confiar en el talent, la creativitat i emprenedoria dels joves ontinyentins. Per això és necessari posar en marxa facilitats perquè els joves puguen emprendre les seues idees i materialitzar-les, i continuar mostrant arreu del món l’enorme potencial, talent, creativitat que podem trobar a Ontinyent.

    Recuperar accions com el festival de rock juvenil, meruts o les paelles, també es una de les iniciativas que promourem.

    Perquè és moment que el segment jove d’Ontinyent torne a despertar després d’uns anys d’absència de festivals, actuacions, paelles degut a la COVID-19 entre altres coses.. Confiem a tornar a ajuntar-nos tots els joves en ambients d’ oci saludable gaudint de la música, de l’entorn, la gent… Un oci que permet no cercar alternatives fora d’Ontinyent,  així evitar desplaçaments innecessaris la qual cosa ens permetrà estalviar.

    Des del PSPV creiem fermament en la joventut, i l’ equip conformat de cara a les properes eleccions n’ és una clara mostra. Volem donar-nos veu, volem crear oci per a tots nosaltres. En resum: ens volem arrelats al poble; som l’espurna de la societat!
    Per aquestes raons i moltes més: és el moment dels joves, és el moment d’Ontinyent!

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -