11/12/2023 - 16:13
Més

  El Pacte per la Sanitat, un espai on cabem totes i tots

  Altres notícies

  Després de molt de temps demanant la convocatòria del Pacte per la Sanitat, dilluns 1 de juny, per fi vam poder recuperar-lo i començar a actualitzar-lo. Una convocatòria molt esperada que va ser possible fruit de la capacitat d’acord entre partits diferents, però amb un clar objectiu comú: treballar per uns serveis sociosanitaris públics i dignes per a totes les persones que vivim als municipis de la Vall d’Albaida.

  El Pacte per la Sanitat és el millor instrument per canalitzar les preocupacions i necessitats sociosanitàries de la ciutadania, la societat civil i les forces polítiques de la Vall d’Albaida. Tenim eixa ferma convicció perquè, precisament, l’Hospital que la Generalitat Valenciana està construint a la nostra ciutat d’Ontinyent és un hospital comarcal, ja que atendrà pacients de 18 municipis de la Vall d’Albaida: Ontinyent, Albaida, Agullent, Aielo de Malferit, Bèlgida, Atzeneta d’Albaida, Benissoda, Bocairent, Bufali, Carrícola, El Palomar i Fontanars dels Alforins; i per a algunes especialitats també Alfarrasí, Benissuera, Guadasséquies, L’Olleria, Montaverner i Sempere.

  Per això, des del principi hem tingut i tenim molt clar que cal promoure un espai de diàleg integrador on totes i tots puguem participar des de la voluntat d’aportar, conjuntament, en el disseny del mapa de serveis sociosanitaris més adient per al present i el futur dels nostres pobles i ciutats.

  Amb eixe esperit de cooperació, en la primera reunió del Pacte vam acordar convidar pròximament als 18 alcaldes i alcaldesses dels municipis de la comarca que estaran atesos pel nou Hospital, així com a la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida i a noves entitats que no existien en els anys inicials del Pacte o encara no s’havien sumat per diferents motius. De la mateixa manera, també tornarem a donar la nostra mà al Partit Popular i La Vall ens Uneix, perquè la salut és cosa de totes i tots, i la construcció del nou Hospital a càrrec de la Generalitat és una victòria col·lectiva de la gent d’Ontinyent i la Vall d’Albaida.

  Encara que la pandèmia haja resituat la salut i la qualitat de vida de les persones al centre de totes les mirades, per a Compromís sempre ha estat una preocupació fonamental. El nou escenari al qual ens acostem amb els anys precisarà un important reforçament de l’atenció primària. Tenim una piràmide poblacional invertida que implicarà canvis en el nostre sistema sanitari i en la forma d’entendre l’atenció, on caldrà donar un protagonisme molt més gran a les cures i l’atenció mèdica a domicili, especialment per tal de donar resposta a les necessitats de la gent més major. Açò haurà de suposar també una aposta més forta per la formació i contractació de personal, a banda del paper de les infraestructures.

  En eixe sentit, és fonamental que la xarxa de centres de salut es reforce per a donar resposta a este i molts altres reptes. I per descomptat, cal abordar el debat sobre els usos que han de tindre les actuals instal·lacions de l’Hospital d’Ontinyent en el futur. Per això és important que tractem la qüestió de manera integral, i no només centrant-nos en el nou Hospital, sinó ampliant el camp de visió a tot el mapa de serveis sociosanitaris.

  En definitiva, dilluns passat vam reiniciar un camí de treball en comú pels serveis sociosanitaris que totes i tots necessitem per tal de viure millor. Uns serveis que volem públics, dignes i adaptats als nous temps. Per això, volem convidar a totes les entitats veïnals, socials, sindicals i representatives de la Vall d’Albaida, així com als partits democràtics, a sumar-se a esta causa justa i col·lectiva. Perquè de la diversitat va nàixer este Pacte i des de la diversitat serem capaços d’arribar més lluny.

  Nico Calabuig – Regidor de l’Ajuntament d’Ontinyent i representant de Compromís en el Pacte per la Sanitat

  Helena Gandia – Comare de l’Hospital d’Ontinyent i representant de Compromís en el Pacte per la Sanitat

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El festival de circ i teatre al carrer d’Ontinyent arribarà amb dotze espectacles a tots els barris

  La regidora Àngels Muñoz presenta una edició que començarà el proper divendres 15 de desembre a la Plaça de la Concepció coincidint amb l’obertura del Mercat de Nadal
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -